În Italia, o tânără a fost salvată de apelul la 112. Poliția a ajuns la locuința în care se afla în doar 5 minute

apel 112

Website-ul RoItalianul a publicat povestea impresionantă a unei femei salvate de apelul la 112.

În luna septembrie a anului trecut, o tânără mamă din Republica Moldova sosea cu autocarul în Italia, mai exact la Roma, pentru a lucra ca menajeră în casa unui pensionar italian de circa 70 de ani.

Venise printr-o agenție de plasare a forței de muncă și se aștepta să găsească un loc de muncă cinstit.

Contractul de muncă nu l-a văzut deloc în cele zece zile cât a lucrat în casa respectivă, ba chiar a fost hărțuită de angajatorul care-i arăta diferite bijuterii și spunea că i le va face cadou în schimbul unor favoruri sexuale, scrie RoItalianul.ro.

Femeia a refuzat de la bun început aceste propuneri și a început să intre în panică. Pensionarul italian devenea tot mai insistent.

Într-o seară, când se afla în camera ei și proprietarul în a lui, bărbatul i-a trimis o serie de mesaje explicite pe WhatsApp.

Era trecut de ora 23:00 și casa bătrânului era practic blindată. Alarma nu-i permitea să deschidă ușa de la intrare sau vreun geam fără a cunoaște codul PIN, pe care-l știa doar bărbatul. Trebuia să aștepte până a doua zi dimineața pentru a putea pleca.

Primul lucru care i-a venit în minte, pentru a fi în siguranță, a fost să se încuie în baie. Era singura încăpere din acea casă care putea fi încuiată.

În Italia, o tânără a fost salvată de apelul la 112. Poliția a ajuns la locuința în care se afla în doar 5 minute

Așadar, a luat o pernă și o pătură cu ea și s-a baricadat în baie, apoi a sunat singura persoană pe care o cunoștea în Roma, o femeie româncă pe care o cunoscuse din întâmplare cu câteva zile înainte chiar în casa bătrânului și care lucrase și ea în trecut acolo.

Fata nu vorbea limba italiană deloc, deși înțelegea destul de bine ce i se spunea. Așadar, aceasta a rugat-o pe româncă să o ajute cumva.

Cum se cunoștea personal cu bărbatul italian, aceasta avea ezitări în a suna ea însăși la 112, pentru a nu se pune în pericol.

În schimb, la rândul ei, a rugat o altă cunoștință să intervină, un bărbat român în vârstă de 33 de ani.

Bărbatul s-a pus în contact în acea noapte cu fata și, ca să se asigure că totul decurge cum trebuie, s-a deplasat el însuși până la poarta bătrânului și a sunat la 112 odată ajuns acolo.

După ce a explicat motivul pentru care a sunat, bărbatul a fost pus în legătură cu agenții de poliție de la Comisariatul Poliției de Stat „Esposizione' din Roma cărora le-a dat mai multe detalii despre situația în care se afla tânăra femeie.

Nu au trecut nici cinci minute de la apel și în fața casei pensionarului italian au ajuns trei mașini de poliție cu câte doi agenți fiecare. Fata a fost scoasă în siguranță de acolo și s-a ales doar cu o sperietură, din fericire.

Ancheta este încă în curs de desfășurare. Proprietarul agenției, un bărbat italian de circa 70 de ani, este sub urmărire penală și, potrivit aceleiași surse, s-ar ocupa de mai mulți ani cu traficul de persoane.

Mai mult, acesta fusese condamnat și în trecut pentru astfel de infracțiuni, așa cum au descoperit anchetatorii în momentul primelor verificări după denunțul victimei.

Foto: Shutterstock

Citește și: 

Experții au dat verdictul: viața lui Meghan Markle în familia regală este mult mai grea decât a fost cea a prințesei Diana. Care este explicația?

Gafă incredibilă a președintelui Donald Trump: a primit-o la Casa Albă pe Nadia Murad, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace în 2018, dar nu a știut cine este

Motivul pentru care Carmen Tănase s-a retras din lumina reflectoarelor: Mă durea spatele, nu mai puteam merge, îmi amorțea un picior

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri