Unde în lume poţi plăti mai puţin de 1 euro pentru chirie

fuggerei

Tu cât plăteşti chiria? Unii plătesc sub 1 euro.

Dacă plata chiriei deja îţi provoacă dureri de cap află că în Germania (partea bavareză), mai exact într-un cartier din oraşul Augsburg – cartierul Fuggerei  – plata chiriei reprezintă o sumă modică, iar chiriaşii plătesc doar 88 de eurocenţi pe lună. Stăm să ne gândim, oare să ne mutăm şi noi acolo? Primesc pe toată lumea?

Conform a1.ro acest oraş bavarez a fost construit de romani în secolul I e.n., iar acum numără 263.000 de locuitori.

Citeşte şi Soluția inedită la care a apelat un cuplu de indieni săraci pentru a înlocui tortul de nuntă

Cartierul Fuggerei unde chiria este sub 1 euro

Situat în capitala Bavariei, la Augsburg, acest cartier este cunoscut a fi drept cel mai vechi complex de locuinţe sociale care sunt încă folosite, iar plata chiriei este aceeaşi  – 88 de eurocenţi pe lună.

Iniţiatorul proiectului dedicat chiriei cu mai puţin de 1 euro

Despre oraşul Ausburg ştim că este capitala Bavariei şi este un loc vizitat de mii de turişti anual, de asemenea, este cunoscut şi datorită centrului universitar. Arhitectura sa este un melanj între clădiri medievale şi cele moderne. Se pare că, potrivit sursei evz.ro, o mare parte din veniturile acestui cartier sunt obţinute din vânzarea de bilete (1 bilet = 4 euro/turist) pentru vizitatorii curioşi.

Ansamblul de locuinţe sociale Fuggerei a preluat numele de la fondatorul acestui proiect menit a veni în sprijinul celor nevoiaşi care nu aveau unde să locuiască pentru că nu îşi permiteau.

Potrivit romaniatv.net, această idee i-a apărut bancherului Jakob Fugger “cel Bogat” în anul 1514, când a decis să construiască o zonă dedicată persoanelor fără adăpost. Interesant de ştiut este faptul că o parte din aceste locuinţe sociale, mai exact 67 de case cu 147 de apartamente, încă mai sunt locuite de către cei săraci, iar preţul, surprinzător, este acelaşi! Cum ar fi ca în România oamenii săraci dar şi tinerii care vor să-şi întemeieze o familie să plătească mai puţin 4 lei pe lună?

Jakob Fugger este cunoscut pentru următoarele realizări:

  • a bătut monede pentru Vatican
  • este cel care s-a ocupat cu  comerţul cu mai multe condimente
  • tot el a finanţat campania datorită căreia regele spaniol Carlos al V-lea a devenit împăratul Imperiului Roman în 1519.

Când a plecat, a lăsat moştenire alor săi  o impresionantă  avere, peste 7 tone de aur şi mai multe afaceri. Unele dintre acestea există şi azi.

Vrei şi tu să locuieşti acolo? Află condiţiile

Pentru a locui în acest ansamblu de locuinţe sociale ar trebui să îndeplineşti următoarele condiţii:

  • să te rogi de trei ori pe zi pentru sufletul şi binele bancherilor
  • să nu vii acasă mai târziu de ora 10 p.m. când se închid porţile complexului. Dacă vei întârzia vei plăti o amendă între 50 de euro cenţi şi 1 euro, adică aproape cât întreaga chirie pe lună.

Citeşte şi Secretele vieții economice. Cum să te bucuri de fiecare zi cheltuind foarte puțini bani

Sursa foto: shutterstock.com

Sursa video: youtube.com

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber