Secretele vieții economice. Cum să te bucuri de fiecare zi cheltuind foarte puțini bani

femeie la restaurant

Poți avea parte de experiențe deosebite cu un buget redus, dacă urmezi câteva sfaturi esențiale. Vei vedea că este mai ușor decât ți-ai imaginat să faci o mulțime de lucruri chiar și cu bani puțini. Trebuie doar să cheltuiești în mod inteligent, iar noi îți vom arăta cum:

Ce trebuie să faci ca să mănânci în oraș la un preț infim

Dacă faci alegerile potrivite, te poți bucura de o masă copioasă și sănătoasă la un preț de până la 40% mai mic decât cel afișat în meniu. Ai nevoie doar de un card de discount, iar cu el îți vei permite să mănânci zilnic la restaurant.

Privește de ce reducere poți avea parte în acest restaurant, de pildă. Așa cum îți spuneam, masa în oraș nu este nici pe departe atât de scumpă precum credeai, iar cardul poate fi comandat foarte ușor doar completând un formular, deci nu ai niciun motiv să îți refuzi o cină deosebită. Și da, restaurantul de mai sus este în România.

Trucuri de cumpărături pentru o garderobă vastă

Orice femeie își dorește o garderobă vastă, iar obținerea ei nu trebuie să fie costisitoare. Trebuie doar să știi câteva lucruri. Fă cumpărături la schimbarea sezoanelor – finalul verii este momentul perfect pentru a achiziționa sandale, luna februarie este potrivită pentru a cumpăra un palton și ghetuțe îmblănite – le vei găsi la un preț cu mult redus decât în plin sezon.

Cumpără haine de la buticurile de cartier, de multe ori sunt de mai bună calitate decât cele de la mall, iar prețurile sunt și de câteva ori mai mici. Mergi la târguri în care se vând haine purtate, vei găsi acolo haine aproape gratis, iar dacă ai și tu în dulap ceva ținute care nu îți mai plac, poți chiar să faci și un profit frumușel. Astfel de târguri se organizează aproape în fiecare lună, așa că ai o mulțime de ocazii să-ți înnoiești garderoba.

O vacanță inedită cu o cheltuială mică

O vacanță reușită nu este neapărat una la un hotel de cinci stele. Te poți bucura de o mulțime de experiențe nemaipomenite și atunci când bugetul este unul mic. Poți merge la mare și să dormi la cort, este o experiență foarte plăcută și foarte ieftină.

O altă soluție de a călători cu bani puțini este închirierea unor apartamente de la persoane fizice. Există site-uri pe care poți găsi astfel de cazări peste tot în lume, iar prețurile sunt mult mai mici decât la hotel.

Când este cel mai bun moment să cumperi lucruri pentru casă

Dacă gândești în prespectivă, și renovările te pot costa puțin. Principiul pe care trebuie să-l urmezi este cel al sezonalității. Cumpără aparat de aer condiționat în septembrie și aparate pentru încălzire la venirea primăverii – vei vedea că poți să ai parte de prețuri mult mai mici.

Gândește-te la ocaziile cu care magazinele de electrocasnice fac reduceri și trece-le pe listă pentru a le cumpăra atunci. Nu uita să consulți mai multe magazine, prețurile diferă mult, și cu câteva click-uri poți descoperi cele mai bune oferte, așa că documentează-te temeinic înainte.

Cum să economisești bani în mod inteligent

Este mereu recomandat să ai un mic fond de economii, fie pentru o cheltuială mai serioasă pe care urmează să o faci – renovarea casei, cumpărarea unei mașini noi  – fie pentru a avea o plasă de siguranță în cazul unei întâmplări nefericite. Regula cea mai simplă și care dă roade este de 50/30/20. Este unul dintre cele mai populare principii de economisire și este foarte simplu.

Jumătate din venitul tău merge către necesități – mâncare, întreținere, transport la serviciu etc. – 30% din el merge către cheltuielile generate de stilul tău propriu de viață – pasiuni, ieșiri în oraș și întâlniri cu prietenii etc. Banii rămași, adică 20% din salariul tău, ar trebui puși mereu deoparte. Încearcă să aplici regula asta 2-3 luni și apoi vei vedea că îți va intra în reflex și vei reuși să economisești pentru orice îți dorești.

Ce părere ai despre sfaturile noastre? Pe care l-ai pune în aplicare?

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse