Un tânăr a cerut un sfat duhovnicesc, iar arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor i-a publicat mărturisirea

Una dintre îndatoririle credincioșilor este mărturisirea păcatelor. Spovedania este similară îngrijirii trupului, doar că aici este vorba despre curățarea sufletului.

Așa a simțit și un tânăr în vârstă de 21 de ani care i-a trimis un mesaj lui ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor și i-a mărturisit acestuia că a păcătuit cu o fată și are nevoie de sfaturi, deoarece nu se simte bine și ar vrea să se căsătorească.

Pe site-ul Arhiepiscopiei a apărut mesajul tânărului, dar și răspunsul pe care l-a primit de la ierarh.

„Părinte episcop, sunt tânăr, am 21 de ani, însă totodată mă simt pierdut. Am căzut în păcat cu o fată şi mi-aş fi dorit din tot sufletul să nu se fi întâmplat aşa ceva. Totodată, m-am spovedit de acest păcat, însă mă simt foarte lipsit şi departe de Împărăţia lui Dumnezeu. Mă simt foarte singur.

Sunt înconjurat de tentaţii cărora nu doresc să le dau frâu liber, însă sunt momente în care cad pradă acestora. Mi-aş dori totodată să găsesc pe cineva cu care să îmi întemeiez o familie în frică de Dumnezeu şi o fată care să îmi înţeleagă căderea. Dar, în acelaşi timp, prin experienţele anterioare pe care le-am avut în relaţii, mă gândesc dacă de fapt acesta este planul lui Dumnezeu cu mine, să mă căsătoresc. Acesta să fie?! Sigur că nu aveţi cum să îmi daţi un asemenea răspuns, însă mi-aş dori să îmi oferiţi un sfat cu inimă părintească, aşa cum faceţi mereu', acesta fiind mărturisirea tânărului.

Mesajul primit de ierarh seamănă cu o spovedanie, însă ÎPS Calinic a publicat-o site-ul Arhiepiscopiei alături de sfaturile cerute:

„Stimate domnule! Hotărârea de a nu mai păcătui, chiar dacă uneori nu este respectată în totalitate, este cea care accesează milostivirea lui Dumnezeu. (…) Omul este supus căderii, indiferent pe ce treaptă socială s-ar afla.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan spune: „Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înşine şi adevărul nu este întru noi.' (I Ioan 1, 8). „Fiule, iertate îţi sunt păcatele!', i-a zis Hristos slăbănogului (Marcu 2, 5); iar Sfântul Ioan Casian, „pocăinţa dizolvă păcatul'.

Pocăinţa este un fel de negociere a omului cu Dumnezeu pentru viaţa de veci. Căderea şi ridicarea lui David a presupus o dublă pocăinţă. Numai că David nu s-a rezumat la o pocăinţă de moment, ci a stăruit în ea. Mărturie în acest sens stă Psalmul 50, psalm ce cuprinde mărturisirea sinceră a păcatelor sale şi care, de-a lungul timpului, a devenit un adevărat îndreptar de pocăinţă.'

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate