Un simplu test al degetului mare ne arată dacă suntem expuși riscului de a face o boală gravă
Un simplu test al degetului mare pe care oricine îl poate face din confortul propriei case ne poate arăta dacă suntem expuși riscului unei probleme cardiace grave.
Este important să avem grijă de sănătatea inimii noastre, iar medicii cardiologi spun că putem evita o mulțime de probleme cardiace dacă urmăm o dietă echilibrată și facem suficientă mișcare.
Sedentarismul duce la probleme grave de sănătate despre care experții spun că ar putea fi identificate prin răsucirea degetelor. Acest lucru, spun medicii, ne-ar putea ajuta să descoperim un anevrism de aortă în faze incipiente. Anevrismul este o inflamație în peretele unui vas conectat la inimă și în jos spre stomac. Deși de obicei nu reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, inflamația peretului poate pune viața în pericol dacă nu este detectată devreme. Anevrismele de aortă nu prezintă de obicei simptome și sunt detectate prin screening.
Când această umflătură devine foarte mare poate provoca sângerare internă și posibil deces.
Aproximativ opt din 10 persoane cu o ruptură de aortă vor muri înainte de a ajunge la spital sau, din păcate, nu vor supraviețui unei intervenții chirurgicale. Dar medicii de la Facultatea de Medicină a Universității Yale spun că oamenii își pot verifica riscul cu un simplu test al degetului mare.
Cum se face testul degetului mare
VEZI FOTOPOZA (1 / 3)- Pentru a face acest test, ridicați o mână și mențineți palma întinsă.
- Întindeți degetul mare pe cât posibil peste palmă.
- Dacă trece dincolo de marginea îndepărtată a palmei întinse, este posibil să aveți un anevrism ascuns.
- Dacă degetul ajunge atât de departe este un indiciu indirect că articulațiile unei persoane sunt laxe.
- Acestea sunt semne posibile ale bolii țesutului conjunctiv în întregul corp, inclusiv aorta – cea mai mare arteră a corpului care trece de la inimă și în stomac.
- Cercetătorii au testat metoda pe 305 de persoane și și-au publicat concluziile în Jurnalul American de Cardiologie.
„Studiul nostru a arătat că pacienții care au fost descoperiți în urma testelor clinice cu anevrism, au această mobilitate a degetului mare', a spus autorul principal, Dr. John A Elefteriades. „Dar , a continuat dr. Elefteriades, „oamenii care își pot flexa degetul mare peste marginea palmei nu au neapărat un diagnostic pus de la sine.”
Cercetătorii spun că anevrismele durează adesea zeci de ani pentru a progresa până la punctul de ruptură. Cu toate acestea, testul degetului mare poate fi util atunci când se analizează persoanele cu factori de risc existenți, cum ar fi antecedente familiale sau hipertensiune arterială.
Dr. Elefteriades a spus: „Cea mai mare problemă în boala anevrismului este recunoașterea persoanelor afectate din populația generală înainte ca anevrismul să se rupă'.
Citeste și:
Dr. Ilker Kahramanoglu: Genotiparele de HPV-16 și HPV-18 sunt cele mai periculoase'