Merele chiar albesc dinții?

Merele se numără printre cele mai populare ingrediente asociate cu albirea dinților. Sunt însă acestea atât de benefice pe cât se crede?

femeie care mananca mar

Există numeroase metode care ajută la albirea dinților, fie că ne referim la cele tradiționale, fie că vorbim despre tehnici de ultimă generație. Care dintre ingredientele tradiționale ajută cu adevărat la albirea și păstrarea sănătății dinților?

Bicarbonat de sodiu și lămâie

Este una dintre combinațiile naturale celebre pentru efectul de albire a dinților. Ce se întâmplă însă, de fapt, când folosești acest produs? „În acest caz efectul de albire este, de fapt, unul abraziv, determinat de particulele de bicarbonat de sodiu, care îndepărtează depunerile superficiale de pe suprafaţa dinţilor.

Orice acid, inclusiv acidul citric din lămâie, este dăunător dinţilor, dearece scoate calciul din smalţul dentar, făcându-l mai poros şi mai sensibil la carie, crescând şi sensibilitatea dentinară la persoanele predispuse la aceasta. Aşadar, perierea cu lămâie este nerecomandată de către medicii stomatologi', spune medicul specialist ortodont Mihaela Dan.

Merele = periere?

Sunt merele, țelina sau morcovii periuțe de dinți naturale, cu un efect de albire vizibil, atunci când sunt consumate constant? „Într-adevăr, mestecarea lor îndepărtează excesul de alimente şi bacteriile din cavitatea bucală.

Merele conţin acid malic, substanţa întâlnită şi în căpşuni (şi în produsele pentru albirea dinţilor), care poate îndepărta petele superficiale şi depunerile întâlnite la suprafaţa dinţilor prin accelerarea producţiei de salivă. Cu toate acestea, nu trebuie să ne aşteptăm la rezultatele remarcabile în ceea ce priveşte albirea', explică specialistul.
Mai multe despre beneficiile merelor, aici.

Uleiul de cocos?

Ai auzit de metoda albirii cu ulei de cocos? Acesta trebuie ținut în gură timp de 20 de minute pe zi, cel mai bine dimineața, înainte de masă, pentru eliminarea plăcii. Uleiul de cocos s-a fost dovedit eficient împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la apariţia de carii şi boli gingivale, astfel încât poate aduce beneficii sănătăţii orale, însă nu există dovezi ştiinţifice potrivit cărora ar avea şi un efect de albire.

Știai că uleiul de cocos este secretul vedetelor de la Hollywood?

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii