Un alt tânăr român adoptat de o familie de străini își caută familia în România

„Sunt în căutarea rădăcinilor mele româneşti' a spus tânărul, astăzi în vârstă de 25 de ani, care a fost adoptat de o familie de irlandezi pe când era bebeluș.

Se pare că pagina de Facebook creată special pentru copiii adoptați de străini imediat după Revoluție, are un imens succes.

Mesajul lui Laurențiu este:

„Salutări din Irlanda! Sunt în căutarea rădăcinilor mele româneşti. Mă numesc Oprea Laurențiu, născut în Ploiești, la data de 19. 08. 1995. Tatăl meu se numea Oprea Tănase, născut în anul 1950 și din nefericire, decedat cu mulţi ani în urmă. Mama se numea Oprea Florica, născută în 1954. Când m-am născut, ei locuiau în comuna Bucov, sat Chițorani, din judeţul Prahova. Sunt nerăbdător să îmi cunosc mama, fraţii şi surorile dacă am, bunicii, unchii şi mătușele şi toti ceilalti membrii ai familiei mele. Mulţumesc din suflet tuturor celor care vor să mă ajute. Vă rog să distribuiți mesajul meu.'

Mesajele lăsate de toți cei care și-au găsit destinele pe alte mealguri sunt răvășitoare. Este imaginea societății românești așa cum era în urmă cu peste 20 de ani.

În anii 90 în sistemul de adopții din România domnea un adevărat haos. Copiii erau adoptați pe baza unei înțelegi financiare cu părinții biologici care se “înțelegeau” în fața unui notar cu părinții adoptivi.

Imediat după Revoluție, au fost dați spre adopție zeci de mii de copii orfani câteodată scoți din țară fără niciun act doveditor. Din acest motiv nu există o bază de date cu acești copii sau cu numele părinților biologici. Astăzi mulți dintre ei își caută originile cu ajutorul acestei pagini de Facebook.

Foto: Facebook

Citeste și:

Copiii români adoptați de străini în urmă cu mulți ani, își caută astăzi mamele pe Facebook

Preotul care slujește pentru români, dar dincolo de granițele țării

Jocurile de noroc, o dependență psihologică. Acestea sunt drogurile care îți distrug viața

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri