Uleiuri esențiale, beneficii de care nu știai

uleiuri esențiale

Despre uleiuri esentiale știm atât cât ne-a lăsat internetul să aflăm. Mentă, rozmarin, lavandă, cuişoare, ylang-ylang – și tot atâtea arome care ne gâdilă simţurile! Păstrate în recipiente minuscule ca nişte bijuterii pe care le-ai purta mereu, uleiurile esenţiale vin totuşi cu un semn de exclamare: „Foloseşte-ne cu precauţie!'

Utilizarea uleiurilor esenţiale pare să devină o opţiune tot mai ispititoare, în defavoarea medicamentelor tradiţionale, pentru că promit recuperarea stării de bine, fără riscuri, ameliorând aproape orice disconfort pe care organismul tău îl resimte.

Iar dacă ai la îndemână această variantă tentantă, de ce să nu o foloseşti, eventual în cantităţi mai mari decât cele recomandate, pentru că ce e natural nu are cum să facă rău, nu? Ei bine, există şi această posibilitate. Chiar dacă vorbim despre un produs natural, nu înseamnă că acesta este lipsit de riscuri. Fiind vorba despre o substanţă extrem de concentrată, pielea poate avea reacţii
nedorite, în contact cu aceasta, motiv pentru care trebuie folosită la recomandarea unui specialist. Mai mult, oricât de tentant ar fi, nu utiliza uleiurile esenţiale direct pe pielea copiilor, pentru că reacţiile pot fi şi mai agresive.

Uleiuri esențiale: um se folosesc, de fapt?

Pe de o parte, avem beneficiile demonstrate de sute de ani de utilizare, pe de altă parte, avem reacţii nedorite la folosirea în cantităţi mari. Aşadar, cum să profităm de beneficiile uleiurilor esenţiale, fără însă a ajunge să ne facem rău cu propriile arme? Există trei moduri de folosire a uleiurilor esenţiale: în aromaterapie, în contact direct cu pielea sau pentru uz intern.

Uleiuri esențiale: MĂSURI DE PRECAUŢIE

Atunci când te hotărăşti să foloseşti uleiuri esenţiale, ia-ţi câteva măsuri de precauţie, ca în cazul medicamentelor.
• Depozitează-le într-un dulap, undeva la înălţime, unde copiii nu vor putea ajunge.
• După ce ai folosit sticluţa cu ulei, spală-te pe mâini temeinic.
• În zilele cu soare, evită să foloseşti pe pielea expusă la lumină uleiuri esenţiale precum cel de bergamotă sau cele citrice, căci acestea accentuează sensibilitatea pielii.
• Aromele de lavandă, muşeţel sau lămâie sunt irezistibile? Dacă obişnuieşti să iei pastile care să te ajute să dormi mai bine, cele trei variante de mai sus pot potenţa efectele pilulelor, aşa că ai grijă!

Uleiuri esențiale: recomandare

Atenție: preţul nu este, în acest caz, cel mai bun criteriu pentru alegerea unui ulei esenţial. Înainte de a te decide ce să cumperi, verifică dacă pe ambalaj găseşti informaţii legate de zona de provenienţă a plantelor, perioada de recoltare (astfel încât să beneficiezi de un extract de calitate) şi metoda de extracţie.

Foto: Shutterstock

Citește și:

5 uleiuri esențiale care combat depresia

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru călcâiele crăpate

Sarcina – Uleiuri esentiale de evitat in timpul sarcinii

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate