Tu, el si amintirea fostelor iubiri

Nopti de pasiune fierbinte… Dar s-ar putea sa nu fiti chiar singuri! "Fostul" tau sau "fosta" lui va acompa-niaza – imaginar, desigur. A venit timpul sa ii dati afara din ganduri si din dormitor.

Comportamentul sexual este influentat si remodelat de experientele anterioare. Multe dintre crizele de cuplu nu sunt generate de relatia prezenta, ci de amintirile si experientele pe care le-ai avut inainte de aceasta.

Te-ai gandit in ce masura fostele experiente iti modeleaza actuala viata sexuala? Oare de ce unele iti "intra pe sub piele" si nu te poti desprinde de ele nici peste ani, chiar implicata fiind intr-o noua relatie? Specialistii afirma ca totul depinde de atingere. S-ar parea ca atingerea, mai ales cea sexuala, este cea mai puternica forma de comunicare intre partenerii unui cuplu.

 

"Fostul" cel rau
Orice mesaj comunicat pe calea atingerii sexuale (mai ales negativ) tinde sa ramana in memorie, gata sa isi arate "coltii" ori de cate ori, in alte relatii, partenerul te va atinge intr-un fel asemanator.
Daca printre experientele tale se numara un partener brutal, care bea peste masura, era violent sau obisnuia sa iti critice performantele sexuale, se poate ca o privire, atingere sau cuvant (uneori nevinovat) adresate de actualul partener sa iti ridice mari semne de intrebare.

 

Problema
Comparatiile dintre experientele trecute si cele prezente se produc, de cele mai multe ori, involuntar. Acesta este si cazul Lilianei (32 de ani), care are o relatie frumoasa cu actualul ei sot, Stefan. "Ma simteam intotdeauna bine cu Stefan. Intr-o seara insa, cand m-a imbratisat, m-a izbit mirosul de alcool. Petrecuse o ora cu prietenii la un bar. Nu era nici macar ametit, dar mirosul pe care l-am simtit la el m-a paralizat. L-am respins, iar el nu intelegea groaza din ochii mei.

Abia dupa cateva minute mi-am dat seama ce se petrece. Mirosul imi amintea de fostul meu sot. Aproape in fiecare seara, Viorel venea ametit si avea chef sa facem dragoste, insa devenea foarte brutal si ma ranea. Dupa astfel de nopti eram plina de vanatai. De altfel acesta a si fost motivul pentru care m-am despartit de el. Iar cand am simtit ca Stefan miroase a alcool, vechea teama a revenit. Pentru un timp, nu m-am mai simtit in largul meu cu {tefan, insa dupa ce i-am explicat motivul, m-a inteles. Treptat, a reusit sa-mi recapete increderea." Consecinte negative de lunga durata pot avea si remarcile neplacute referitoare la trupul tau.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex