Trusa medicală pentru vacanța la schi

copii la schi

ce contine trusa de prim-ajutor la schi a celor mici

În vacanța de iarnă, mulți copii merg în tabere la schi. Cu clasa, cu părinții, cu bunicii – schiul este distracția preferată de iarnă a copiilor. Sau dacă nu schi, măcar un săniuș, o bulgăreală, o drumeție pe munte. Fie că merg singuri sau nu, bagajul micilor schiori ar trebui să conțină neapărat câteva produse de prim ajutor.

Guturai rebel, gripă, răceală

Suntem în plină iarnă, deci trebuie sa avem remedii rapide pentru răceală și gripă. Pastile de gât: dropsuri pentru dureri de gât. Analgezice și antitermice: Nurofen, Panadol. Nu uita că aspirina este interzisă copiilor sub 12 ani!

Dacă sunt copii mai mari, pune-le pliculețe de Fervex, Coldrex sau Theraflu. Musai faringosept sau tantum verde pentru gât, picături pentru desfundarea nasului (Olynth sau Vibrocil), cremă mentolată  sau alcool mentolat pentru frecții în caz de febră. Pune și un termometru, de preferință unul digital, de plastic, care nu riscă să se spargă în bagaj.

Pentru micile accidente pe pârtie

La săniuș și schi se pot întâmpla mici accidente care provoacă rani ușoare. Pentru îngrijirea eventualelor julituri, zgârieturi, tăieturi minore, este important sa aibă în trusă spirt, dischete de vată, tifon, plasturi.

Plasturii sunt de mare ajutor și pentru eventualele bătături sau rosături făcute de la clăpari, care se pot accentua datorită umezelii și faptului că clăparii sunt închiriați și încă neobișnuiți cu piciorul. Pune mai mulți plasturi, de mărimi diferite. Nu uita de fașa elastică, în cazul entorselor.

Geluri și creme pentru contuzii ușoare: recomand unguentul pe bază de Arnică sau granule homeopate pe bază de arnică. În caz de dureri puternice sau accidente (întinderi de ligamente, entorse, umflaturi), copilul trebuie să anunțe instructorul, profesorul sau însoțitorul să îl ducă la spital și să nu facă pe eroul forțând picioarele.

Un minim instructaj de prim ajutor e foarte indicat, chiar dacă e un copil de doar 7-10 ani. O astfel de experiență îl maturizează și îl responsabilizează foarte mult. Din trusa de prim ajutor a copilului, nu trebuie să lipsească pliculețele de smecta, pentru cazurile de diaree.

Igiena picioarelor e foarte importantă

Un amănunt deloc fără importanță: copilul trebuie să aibă unghiile de la picioare bine tăiate și curățate. Unghiile prea mari pot intra în carne și pot provoca mari neplăceri. Copilul trebuie să știe să păstreze o bună igienă a picioarelor, mai ales dacă folosește clăpari închiriați. Șosetele trebuie schimbate zilnic, iar picioarele bine spălate cu apă și săpun.

Citește și Cele mai frumoase pârtii de schi din Europa

Autor: Daniela Palade Teodorescu

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate