Trucuri pentru a prepara ceaiul perfect

trucuri pentru a prepara ceaiul perfect

trucuri pentru a prepara ceaiul perfect

Ceaiul este poate printre băuturile a căror preparare nu dă dureri de cap, însă pentru a obține ceaiul perfect trebuie respectate câteva trucuri.

A face un ceai nu este chiar cea mai grea sarcină, dar cu toate acestea sunt anumite greșeli pe care fiecare dintre noi le facem și care pot schimba total gustul acestuia, potrivit metro.co.uk.  Pentru a obține o ceașcă de ceai aromat și gustos trebuie să ții cont de câteva trucuri simple.

Trucuri pentru a obține ceaiul perfect

1.  Filtrează apa

Apa de la robinet este adesea plină de calcar sau de impurtăți care pot distruge gustul ceaiului. Pentru a obține un gust desăvârșit, apa trebuie să fie curată, pură și  să aibă în componența ei puține minerale. Pentru  a te asigura că apa pe care o folosești la prepararea ceaiului este potrivită pentru acest tip de băutură, cel mai bine ar fi să folosești un filtru pentru purificarea apei.

2.  Nu fierbe mai multă apă decât ai nevoie

În timpul fierberii, apa poate lăsa reziduri pe suprafața fierbătorului din cauza mineralelor care sunt eliminate. Acest lucru poate schimba gustul ceaiului, motiv pentru care atunci când fierbi apa pentru ceai încearcă să fierbi cantitatea exactă.

3. Nu refolosi apa fiartă anterior

Dacă ai fiert apă anterior și ți-a mai rămas nu o folosi pentru a prepara ceaiul. Acest lucru duce la creșterea concentrației de nitrați și sare din apă, iar ceaiul va căpăta un gust nu tocmai plăcut.

4.  Nu folosi nici apă fierbinte, nici rece

Apa fierbinte face ca ceaiul să capete un gust amărui, în timp ce apa rece nu permite ca aromele din diferitele ierburi să fie eliminate. Astfel, de preferat ar fi ca la prepararea ceaiului să fie folosită o apă care să aibă o temperatură moderată.

5.  Lasă ceaiul la infuzat un interval de timp suficient

Pentru ca ceaiul să iasă aromat, acesta trebuie să stea la infuzat un interval de timp suficient. În cazul sortimentelor de ceai preparate din flori delicate, timpul necesar pentru a căpăta aroma perfectă este cuprins între 5 și 10 minute. Ceaiurile din fructe sau rădăcini necesită mai mult timp pentru a fi preparate, în medie între 10 și 20 de minute.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ceaiul preparat la microunde este noua recomandare a specialiștilor

10 moduri în care poți refolosi pliculețul de ceai. De acum sigur nu îl vei mai arunca

Ceaiul, principalul aliat în lupta cu diabetul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse