Ceaiul preparat la microunde este noua recomandare a specialiștilor

ceai la microunde

ceai la microunde

Dacă obișnuiești să consumi ceai destul de des, este posibil ca modul în care îl prepari  să fie dat peste cap de noua descoperire a specialiștilor, care recomandă ceaiul la microunde.

Poate părea ciudat, însă specialiștii sunt de părere că, preparat la microunde, ceaiul este mult mai sănătos și are beneficii multiple pentru sănătate. Mai exact, aceștia recomandă ca în loc să fierbi apa și apoi să o adaugi peste pliculețul de ceai, să pui apă rece într-o cană și să o introduci în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

Quan Vuong, membru al Universității din Newcastle a făcut cercetări multiple cu privire la modul în care este preparat ceaiul și a descoperit că atunci când este preparat la microunde acesta este mult mai gustos și mai sănătos, potrivit dailymail.co.uk. Acest lucru se datorează faptului că atunci când e introdus la microunde, pliculețul de ceai se descompune în substanțe importante pentru organism cum ar fi aminoacizii, cofeina sau polifenolul.

Polifenolul este un antioxidant care are capacitatea de a reduce riscul de accident vascular, hipertensiune, diabet și elimină colesterolul. Chiar dacă mulți dintre noi suntem obișnuiți să lăsăm pliculețul de ceai mai puțin de 1 minut în cană, această practică este considerată ca fiind greșită de către Quan Vuong. Acesta este de părere că lăsând pliculețul atât de puțin timp în apa fierbinte sunt extrase doar 10% dintre substanțele care pot avea un rol important pentru organism. Pentru a te bucura de toate proprietățile unui ceai ar trebui ca acesta să fie preparat la o temperatura de 80 de grade, timp de 20 de minute. Preparând ceaiul folosind cuptorul cu microunde reușești să extragi 80% din substanțele conținute de acesta.  Până în prezent, această metodă a fost testată doar pentru ceaiul negru și cel verde, însă Quan Vuong este de părere că acesta va funcționa în cazul tuturor sortimentelor de ceai.

Foto: 123rf.com

Citește și:

10 moduri în care poți refolosi pliculețul de ceai. De acum sigur nu îl vei mai arunca

Ceaiul, principalul aliat în lupta cu diabetul

Beneficii ale ceaiului, în funcție de cum preferi să-l bei

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse