Trei pași simpli pentru a scăpa de dependența de zahăr

Mulți oameni au în mod regulat poftă de zahăr. Profesioniștii din domeniul sănătății cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care poate fi atât de greu de ținut o dietă sănătoasă.

Pofta este determinată de nevoia creierului de o „recompensă', nu de nevoia de hrană a corpului. Dacă poți să mănânci doar o singură gură și să te oprești acolo este minunat. Dar dacă ai tendința de a mânca în exces și de a mânca în exces de îndată ce ai un gust de alimente dulci, atunci să renunți la pofte este cel mai rău lucru pe care îl poți face.

Trei pași simpli pentru a scăpa de dependența de zahăr

Dacă ți-e foame, mănâncă o masă sănătoasă și sățioasă. Este important să realizezi că pofta nu este același lucru cu foamea. Nu corpul tău cere energie, ci creierul tău cheamă ceva care eliberează multă dopamină în sistemul de recompensă.

Pofta combinată cu foamea este un impuls puternic pe care majoritatea oamenilor o înving cu greu. Dacă ai poftă în timp ce ți-e foame, unul dintre cele mai bune trucuri este să mănânci imediat o masă sănătoasă. Aprovizionează-ți bucătăria cu gustări sănătoase sau mâncare gătită.

Fă un duș fierbinte. Unii oameni care au pofta de zahăr au descoperit că dușurile sau băile fierbinți oferă o ușurare. Apa trebuie să fie fierbinte, nu atât de fierbinte încât să-ți arzi pielea, dar suficient de fierbinte încât să fie pe punctul de a se simți inconfortabil.

Lasă apa să curgă peste spate și umeri, astfel încât să te încălzească. Stai acolo cel puțin 5-10 minute. Până când ieși din duș, probabil că vei avea o senzație de „amețeală', ca și cum ai fi stat mult timp într-o saună. În acel moment, pofta ta va dispărea.

Mergi la o plimbare afară. Un alt lucru care poate funcționa este să ieși afară pentru o plimbare rapidă. Dacă poți, aleargă, va fi și mai bine. Acest lucru are un dublu scop. În primul rând, te îndepărtezi de mâncarea de care ai poftă. În al doilea rând, exercițiul va elibera în creier endorfine sau substanțe chimice care „te vor face să te simți bine', care pot ajuta la oprirea poftei.

Dacă nu poți ieși afară, fă câteva exerciții de genul flotări, genuflexiuni cu greutatea corporală sau orice alt exercițiu pentru greutatea corporală.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate