Ai o preferință pentru alimentele dulci, amare, sărate sau acre? Uite ce spune acest lucru despre personalitatea ta
Alegerile culinare sunt influențate de o mulțime de aspecte și chiar dacă cu timpul pot să apară schimbări importante, există gusturi pentru care dezvoltăm o preferință încă de la vârste fragede și la care nu renunțăm niciodată.
Poate părea o regulă generală ca o persoană să nu spună niciodată nu unui desert și să amâne cât mai mult consumarea unor alimente amare, dar acest lucru nu se aplică întotdeauna. Chiar dacă pare greu de crezut, există persoane îndrăgostite de gustul amărui sau acru, dar și de alimentele picante sau sărate. Astfel, nu doar pofta de dulce este greu de stăpânit, iar toate aceste preferințe spun o mulțime de lucruri despre personalitatea unui anumit individ.
Cum este influențată personalitatea ta de preferința pentru alimentele dulci, amare, picante, sărate sau acre?
Psihologii sunt de părere că personalitatea este influențată într-un procent destul de mare de gusturile care ne atrag. Cercetările pe acest subiect au arătat că preferințele alimentare se dezvoltă în special în timpul copilăriei și că suntem tentați să asociem diferite gusturi cu anumite stări de spirit. Astfel, dacă în copilăriei eram răsplătiți cu dulciuri atunci când obțineam rezultatele remarcabile, la maturitate vor asocia aceste produse cu sentimentul de fericire și împlinire, potrivit dailymail.co.uk.
Preferința pentru alimentele picante scoate la iveală capacitatea unei persoane de a-și asuma riscurile indiferent de situație. Psihologii au descoperit că cei care dezvoltă o preferință pentru preparatele foarte picante sunt tentați să încerce mereu lucruri noi, sporturi extreme și experiențe care să le ofere senzații tari.
Studiile spun că cei care preferă alimentele și băuturile amare pot dezvolta un comportament antisocial. Mai exact, aceste persoane se lasă cu greu impresionate de cei din jur și au tendința de a se izola.
Despre cei care nu se pot abține când vine vorba despre dulciuri, cercetătorii spun că ar fi persoane plăcute și care sar mereu în ajutorul celor care au probleme.
Persoanele îndrăgostite de gustul acrișor al limonadei sau al citricelor au tendința de a obține întotdeauna mai mult. Psihologii au descoperit că există o legătură între preferința pentru alimentele acre și dorința de a depăși orice limite și a atinge un prag cât mai înalt.
Cei care preferă alimentele sărate sunt persoane competitive și care își doresc să obțină cele mai bune rezultate, dar într-un timp cât mai scurt.
Foto: shutterstock.com
Citește și: