Tratează natural dermatita de scutec

Dermatita de scutec apare la aproximativ 35% dintre bebelușii până în doi ani și este o iritație inflamatorie cauzată de scutecul purtat aproape în permanență.

bebelus-scutec

Aceasta poate arăta, în forme ușoare, ca niște bubițe mici și roșii în zona scutecului – pe organele genitale, pe fese și pe partea interioară a abdomenului – sau, în formă severă, cu zone de ulcerație.

Tratamente naturale ale dermatitei de scutec

Este mult mai simplu să previi decât să tratezi o dermatită, astfel că mai întâi trebuie să iei măsuri: ai grijă ca bebelușul să poarte numai scutece care pot absorbi întregul lichid eliminat, chiar și pe timpul nopții, schimbă-i scutecul des, spală-l de fiecare dată când are scaun și nu uita să-l ștergi cu șervețele speciale pentru bebeluși și să folosești pudra de talc înainte să îi pui scutecul.

Dacă observi că pielea a început să se irite, ar trebui să faci unele modificări în dieta celui mic: evită să-i dai alimente acide și care îi cauzează diaree ori scaune moi.

Crema de gălbenele este bună pentru prevenirea și tratarea dermatitei de scutec. Aplic-o într-un strat foarte subțire înainte să îi pui scutecul, iar aceasta îi va oferi mai multă protecție, mai ales peste noapte, când stă cu scutecul umed mai mult timp.

Uleiul de cocos bio este bun pentru piele, o protejează și o hidratează, așa că după ce îi faci baie, toarnă-ți câteva picături în palmă și întinde-l bine peste funduleț.

Apa termală previne iritațiile, însă după ce pulverizezi zona scutecului cu aceasta, ar trebui să-i lași pielea să respire.

Pampers Baby Active Dry

Specialiștii de la Centrul de Inovație German P&G au descoperit o nouă metodă să scadă cât mai mult posibil riscul apariției dermatitei de scutec la bebeluș. Așa dar au îmbunătățit produsele pe care le aveau deja pe piață, iar scutecul Pampers Active Baby Dry are acum numeroase beneficii:

Conține un strat de celuloză ce atrage rapid toată umezeala, îmbunătățit cu un ingredient special care transformă tot lichidul în gel și nu îl lasă să mai iasă la suprafață, astfel că fundulețul bebelușului va fi uscat și o noapte întreagă – iar vestea bună este că senzația de uscat apare imediat după ce bebelușul și-a făcut nevoile.

Mai mult de atât, pielea este protejată de iritații, eczeme și dermatite datorită unui strat protector de vaselină (petroleum jelly) care are grijă de pielea delicată a celui mic. Stratul este extrem de subțire, astfel că nu se simte că este acolo, însă protecția se vede chiar și după ore în șir în care bebelușul a purtat același scutec Pampers Active Baby Dry și în care și-a făcut nevoile.

Foto bebelus in scutec Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii