Tradiții și obiceiuri vechi despre Valentine’s Day pe care nu le știai pe care nu le știai până acum

Valentine’s Day este poate pentru mulți dintre îndrăgostiți una dintre cele mai apreciate perioade din ani. În această zi, îndrăgostiții își fac cadouri și petrec momente romantice împreună. Totuși, nu mulți știu că această sărbătoare nu a fost ce este astăzi și nu i se acorda atât de multă importanță. Situația s-a schimbat însă odată cu trecerea timpului.

În anul 268 a avut loc prima atestare a zilei de 14 februarie, când trei sfinţi au fost numiţi de papa Gelasius I. Data sărbătoririi lor a rămas în această zi. Cu toate acestea, sărbătoare a rămas asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În perioada în care se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Înainte să fie executat, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu “al tău Valentin”, în semn de bun rămas.

Lupercalia, sărbătoare celebrată în Roma antică între 13 şi 15 februarie, reprezintă “strămoşul” Zilei Îndrăgostiţilor de astăzi. Această sărbătoare ajuta la purificare şi fertilitate şi implica ritualuri păgâne. Un astfel de ritual era sacrificarea unei capre şi biciuirea femeilor care îşi doreau să aibă un copil, conform mediafax.ro. După ce a fost interzisă de papa Gelasius I în 494, această sărbătoare a a fost înlocuită de Valentine’s Day.

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day

În mitologia romană, Cupidon, fiul lui Venus, este zeul dragostei, iar imaginea sa este asociată cu Ziua Îndrăgostiţilor. Încă de la naştere, Jupiter a vrut să scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns în pădure, unde acesta a învăţat să folosească arcul pe animale, înainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

Nu mulți știu acest lucru, dar la origine, sărbătoarea care celebrează iubirea cuplurilor a fost de fapt cea a celibatarilor. Această zi reprezenta o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile întunecate ale satului lor, în speranţa de a fi găsite de bărbaţii singuri. În acest fel, ele sperau că vor găsi calea spre căsătorie.

Ziua de 14 februarie a devenit una care celebrează dragostea abia din secolul al XIV-lea. În acele vremuri au apărut primele scrieri de dragoste. Fiind convinşi că 14 februarie este ziua în care păsările se adună, englezii încep să trimită bileţele de dragoste pe care le numesc “My Valentine”. Geoffrey Chaucer menţionează această sărbătoare populară în scrierile sale din 1382.

În Evul Mediu, de Ziua Îndrăgostiţilor, atât băieţii, cât şi fetele trăgeau la sorţi un nume dintr-un bol pe care trebuia să îl poarte pe mânecă toată săptămâna următoare.

Abia la sfârşitul anilor 1800 a apărut prima cutie de bomboane de ciocolată decorată pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Cel care a venit cu această idee a fost Richard Cadbury, fiul lui John Cadbury, celebrul producător de ciocolată. O altă superstiție despre această zi vine din epoca medievală, când femeile consumau alimente considerate “bizare” de Ziua Îndrăgostiţilor. Această practică le-ar fi ajutat să-şi viseze viitorul soţ.

Mai mult, în fiecare an, de 14 februarie, în casa Julietei, care se află în Verona, Italia, sunt trimise peste 1.000 de scrisori adresate Julietei Capulet, celebra eroină din opera shakespeariană.

De-a lungul timpului, de Ziua Îndrăgostiţilor, au fost dăruite între îndrăgostiți o mulţime de cadouri impresionante. Spre exemplu, în anul 1557, Diane de Poitiers a primit din partea lui Henric al II-lea proprietatea regală din Chenonceau. Totodată, în anul 1631, împăratul Shâh Jahân a construit Taj Mahal pentru soţia sa, Mumtaz Mahal, care a murit după ce a dat naştere celui de-al 14-lea copil.

Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor este momentul în care peste 220.000 de persoane își cer în căsătorie persoana iubită, în fiecare an.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Trebuie să le vezi! Care sunt cele mai profitabile comendii romantice lansate de Valentines Day

Cele mai „îndrăznețe' modele de lenjerie intimă pentru noaptea de Valentines Day

Cum supraviețuiești singură de Valentines Day

12 lecții pe care le-am învățat după ce am înșelat

Idei de cadouri pentru iubitul tău, de Sfântul Valentin

Vezi și care sunt cele mai frumoase mesaje de dragoste și citate despre iubire pe care să le trimiți de Valentine’s Day

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex