Toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid-19

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că toți bucureștenii vor fi testați pentru Covid – 19.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean', a declarat Costache.

Pacienții depistați pozitiv vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi stabilite cel puțin 30 de astfel de unități în toată țara. Rațiunea acestei strategii este aceea de a evita răspândirea virusului la pacienții rămași internați în spitale pentru alte patologii. În prezent, pacienții diagnosticați cu noul virus sunt internați în cele șapte centre de boli infecțioase: două în Capitală și cinci în restul țării.

Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine (joi, 26 martie)'.

Costache a mai precizat că pacienții cu forme ușoare ale bolii vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de medici. Ministrul Sănătății a ales această variantă considerând că decizia altor state europene de a trata acasă pacienții cu forme ușoare ale bolii a fost greșită.

foto: 123rf

Citeste si:

Părinții primesc indemnizații pentru zilele de stat acasă

Transmiți virusul voit, ascunzi date, nu respecți carantina: pușcărie

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate