Chimioterapia este depășită! Imunoterapia, cel mai eficient tratament împotriva cancerului

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Indiferent de locul în care apare, cancerul reprezintă afecțiunea care face anual tot mai multe victime, motiv pentru care medicii și cercetătorii din sistemul medical încearcă să găsească tratamente avansate și care să stopeze apariția și dezvoltarea cazurilor de cancer.

Dacă în anii ’80 chimioterapia era metoda folosită pentru a opri dezvoltarea cancerului, în prezent, aceasta este considerată depășită de către medici. Chiar dacă este folosită în continuare în tratarea diferitelor tipuri de cancer, alături de intervențiile chirurgicale, radioterapia sau terapiile hormonale, chimioterapia nu mai reprezintă cea mai eficientă metodă împotriva cancerului, ci imunoterapia este tratamentul cu cele mai bune rezultate.

Ce este imunoterapia?

După cum îi spune și numele, imunoterapia are la bază sistemul imunitar. Această metodă încearcă să stimuleze sistemul imunitar cu ajutorul inhibitorilor, astfel încât acesta să fie capabil să lupte împotriva bolii. În mod normal, sistemul imunitar este capabil să recunoască celulele străine din corp și luptă împotriva acestora. Când vine vorba despre celulele canceroase, acestea seamănă destul de mult cu celulele obișnuite, motiv pentru care sistemul imunitar nu intră în stare de alertă și nu luptă împotriva acestora. Având la bază această teorie, medicii au conceput diferite substanțe care să vină în sprijinul sistemului imunitar, să îl ajute să depisteze celulele canceroase și să le distrugă.

Vorbind despre cancer, medicul Marius Geantă este de părere că cea mai eficientă metodă în lupta împotriva cancerului este imunoterapia. În prezent, acest tip de tratament are rezultate în cazurile de cancer de piele metastatic, cancer pulmonar, cancer limfatic.

“În mod evident și fără niciun dubiu, imunoterapiile. Imunoterapia presupune trezirea sistemului imun al organismului pentru a lupta eficient împotriva cancerului. Fie accelerăm, fie deblocăm sistemul imun, efectul este același. Tot timpul este o luptă între celulele canceroase, între cancer și sistemul imunitar. Apariția cancerului ca boală, deci nu a celulelor canceroase, este legată de o scădere a funcției sistemului imunitar, dintr-un motiv sau altul. Imunoterapiile ai ținut prima pagină în ultimii 3-4 ani, cu niște rezultate pe care nimeni nu le aștepta.”, a spus medicul Marius Geantă, pentru Revista Avantaje.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte! Interviu cu medicul Marius Geantă

Alimentul secret care o ajută pe Kinga Sebestyen să arate impecabil. Îl consumă în fiecare dimineață și seară, iar efectele sunt uimitoare

Cum poți depista la timp cancerul? Medicul Marius Geantă îți spune ce analize și controale medicale trebuie să faci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos