Testat si Garantat

Pete de toate felurile, ghemotoace de praf, oglinzi imbacsite – un adevarat cosmar casnic. Iata 20 de sfaturi care te scot din incurcatura.

  1. Draperiile pline de praf se aspira cu ajutorul periei circulare a aspiratorului. Poti folosi, de asemenea, o perie fina de haine. Pamatuful din material sintetic este foarte indicat pentru ca firele din care este confectionat se electrizeaza in urma frecarii si retin particulele de praf.
  2. Perdelele fine se duc la curatatoria chimica, de doua ori pe an. Daca sunt spalate in mod obisnuit, ele se pot deforma, intrucat dublurile sau ata de la cusaturi vor intra in mod diferit “la apa”, stricand tivul sau cusaturile laterale. Perdelele obisnuite se inmoaie timp de 24 de ore in apa rece, apoi se spala cu apa calduta, folosind un detergent lichid. Petele se scot prin frecare cu un burete fin.
  3. Culorile covorului isi recapata stralucirea daca frecam toata suprafata acestuia cu o jumatate de varza proaspata. Pe masura ce varza se murdareste, se mai taie cate o felie din ea. Dupa curatare, Oglinzile se curata cu o solutie de apa si bicarbonat de amoniu (o lingurita la un litru de apa) sau cu un tampon de tifon inmuiat in spirt medicinal.
  4. O data la cateva luni, deconecteaza sigurantele si desurubeaza becurile. Acestea din urma se pot sterge cu putin alcool sau cu o bucata de bumbac inmuiat in apa calduta in care ai dizolvat putin sapun de fata. Inainte de insurubare, asteapta ca becurile sa se usuce bine.
  5. Parul lasat de pisicile si cateii care naparlesc poate fi inlaturat usor cu ajutorul unor bucati de banda adeziva, tip scotch. Foloseste, apoi, aspiratorul.
  6. Petele de ceai negru de pe portelan, sticla sau faianta se scot prin frecare energica cu un burete de vase inmuiat in otet, peste care s-a presarat putina sare de bucatarie. Limpezeste cu apa rece.
  7. Ai varsat un pahar de vin rosu pe canapeaua din sufragerie?
  8. Foloseste sugativa, pentru ca pata sa nu se intinda “cu viteza vantului”, apoi presara multa pudra de talc. Dupa 10 minute, inlatura talcul cu o perie si repeta operatia pana cand pata a disparut. Daca pata persista, poti folosi, de asemenea, lapte dulce sau vin alb.
  9. Copiii au lipit guma de mestecat pe scaun? Lasa supararea la o parte si asaza un cub de gheata pe pata. Razuieste apoi guma de mestecat cu un obiect care sa nu zgarie scaunul.
  10. Sfesnicele, bombonierele sau alte obiecte din argint/ cu parti argintate se curata cu pasta de dinti sau cu praf de creta amestecat cu o lingurita de otet. Daca argintul s-a oxidat se foloseste funingine. Lampadarele sau grilajele din fier forjat se sterg de praf cu o bucata de carpa umeda. Se freaca apoi cu ulei vegetal, pentru a le feri de rugina. Pentru obiectele de alama se folosesc tarate inmuiate in otet.

  1. Urmele de noroi de pe mocheta se curata cu o perie speciala pentru covoare, dupa ce s-au uscat foarte bine. Petele ramase se freaca cu o carpa inmuiata in apa amestecata cu otet sau cu amoniac (o lingura la un pahar cu apa). Excesul de apa se inlatura cu sugativa sau servetele de hartie.
  2. In cazul in care ai varsat lapte pe covor, foloseste mai intai o bucata de sugativa, pentru a impiedica marirea petei. Apoi, freaca usor cu o bucata de material alb inmuiat in apa calduta. Foloseste din nou sugativa pentru a absorbi apa.
  3. Urmele albicioase lasate de obiecte fierbinti pe mobila lustruita dispar daca sunt frecate usor, dar repede, cu scrum de tigara, amestecat cu o picatura de ulei vegetal. Dupa doua minute de frecat se sterge mobila cu o bucata de prosop vechi, pentru a inlatura urmele de grasime, care pot produce la randul lor pete.
  4. Petele de ulei de masina de pe covor se scot prin frecare cu o carpa inmuiata in benzina. Nu uita sa pui sub covor o bucata de sugativa si sa aerisesti bine camera in timpul curatarii covorului.
  5. Petele de unt sau margarina de pe tapiseria scaunelor sau a fotoliilor vor fi scoase cu o bucata de sugativa, peste care asezam fierul de calcat usor incalzit.
  6. Canapelele si fotoliile se curata de praf si scame cu ajutorul periei celei mai fine a aspiratorului. Stropeste cu pudra de talc zonele foarte murdare, pentru a elimina eventualele pete. Pudra de talc se inlatura cu ajutorul unei perii curate, de haine.
  7. Mobilierul din lemn de rachita, tinut tot timpul iernii in casa, va fi umezit cu dusul si uscat in curent de aer pe balcon, pentru ca nuielele sa isi mentina supletea.
  8. Petele de bauturi alcoolice de pe covor se scot cu o solutie de apa calduta si detergent. In final, se clateste cu apa in care s-a dizolvat o lingura de otet. Zona respectiva se zvanta prin stergere, cu o bucata de tifon.
  9. O data la trei-patru luni, schimba pozitia covoarelor sau a bucatilor de mocheta asezate sub mobilele mari. Portiunea de covor care are perisorii tasati trebuie umezita si apoi periata.
  10. Renunta la orgoliul tau de gospodina perfecta si implica-ti intreaga familie in curatenie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Decoratiuni