Țelina toxică: cum îți dai seama când devine țelina toxică

țelina toxică

Țelina toxică cum îți dai seama când devine țelina toxică. Cum să folosești țelina ca să nu fie toxică.

Țelina este una dintre cele mai folosite legume în bucătărie și stă la baza mai multor feluri de mâncare, în special supe sau ciorbe. Țelina are o multitudine de beneficii pentru organism, însă puțină lume știe că poate deveni toxică, în anumite condiții. De asemenea, consumul de țelină nu este recomandat pentru unele persoane.

Află mai jos când devine țelina toxică și cine nu ar trebui să mănânce țelină.

Țelina: ce beneficii are țelina pentru corpul uman

Consumul de țelină are multiple beneficii pentru organism. Țelina contine o multime de vitamine și minerale esențiale pentru oameni, precum vitamina A, C, K, B1, B2, B5, B6, magneziu, potasiu, fibre, acid folic, calciu și mangan.

Consumul de țelină este astfel recomandat pentru reglarea presiunii sangvine, prevenirea cancerului sau scaderea colesterolului. Vitamina K din țelina ajută la coagularea normală a sângelui, reglează cantitatea de zahăr din organism și consolidează sistemul osos.

Deși are multiple beneficii pentru organism, țelina poate deveni toxică. Află aici cum îți dai seama când țelina devine toxică.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate