Te poți infecta cu noul coronavirus dacă mergi la piscină?

15 mai este ziua în care se ridică starea de urgență în România. Această „eliberare' mult așteptată ridică o serie întreagă de întrebări.

Una dintre ele, legitimă și justificată de vremea de afară, este cea legată de cât de sigur este mersul la piscină din punct de vedere coronavirus.

Te poți infecta cu noul coronavirus dacă mergi la piscină?

„Înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată. Pe de altă parte, depinde cât de mare e densitatea de persoane într-o piscină. Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că atunci când înoți mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi. Nu este exclus însă să se inventeze un tip special de mască pentru înot!', a declarat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie.

De aceeași părere sunt și specialiștii spanioli care au elaborat un studiu cu scopul de a măsura pericolul la care ne expunem dacă mergem la piscină în această perioadă în care coronavirusul este extrem de periculos.

'Infectarea cu noul coronavirus la contactul cu apa este destul de puțin probabilă în condițiile respectării normelor standard impuse piscinelor', se arată în documentul preluat de publicația El Mundo.

În plus, concluzia se aplică și atunci când vine vorba despre apa mării. Specialiștii susțin că în apa mării acționează sarea, razele solare ultraviolete și temperatura ridicată. Toate la un loc dezactivează microorganismele patogene, ceea ce înseamnă că această combinație naturală ucide și noul coronavirus.

Atenție însă la apele din râuri sau lacuri. Aici microorganismele pot rezista mai mult decât în apa mării.

Guvernul a alocat 150 de milioane lei pentru tablete destinate elevilor din medii defavorizate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului