Te-ai întrebat vreodată de ce lingura pentru paste are o gaură în mijloc? Acesta este adevăratul motiv

De ce lingura pentru paste are o gaură în mijloc

În bucătăria noastră există tot felul de ustensile pe care le folosim, fără să știm de ce au fost gândite într-o anumită formă. Acesta este și cazul lingurii pentru paste, care este prevăzută cu o gaură în mijloc.

Probabil că și tu ai în casă o lingură specială pentru paste, iar în tot acest timp ai crezut că orificiul din mijlocul acesteia este gândit pentru a lăsa apa să se scurgă. Ei bine, nu acesta este motivul pentru care lingura de paste a fost construită în acest mod, iar până acum ai folosit-o  total greșit.

De ce lingura pentru paste are o gaură în mijloc?

Chiar dacă ajută și la scurgerea apei, orificiul din mijlocul lingurii pentru paste are o altă întrebuințare. Mai exact, acesta te ajută să măsori cantitatea de paste necesară pentru o porție. Dacă până acum măsurarea porțiilor era o sarcină destul de dificilă, acum acest lucru este foarte simplu de realizat.

Astfel, de acum nu te vei mai confrunta cu situațiile în care cantitatea de paste pe care le fierbi este una mult prea mare, reușind astfel să faci economie și să eviți ca o parte din hrană să ajungă la coșul de gunoi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucul din bucătărie care te ajută să nu îți mai curgă apă pe aragaz în timpul fierberii

Care este rolul sertarului de sub aragaz? L-ai folosit total greşit până acum

Cum cureți grilajul aragazului fără efort

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse