Cum cureți grilajul aragazului fără efort

Grilajul aragazului se murdărește cel mai ușor – de fiecare dată când gătești – și de multe ori nici nu ai timp să-l cureți imediat. Astfel grăsimile se întăresc, se ard, iar grilajul devine tot mai greu de curățat.

grilaj-aragaz

foto grilaj aragaz via Shutterstock

Nu și cu trucul acesta, însă! Poți curăța grilajul aragazului cu un minimum de efort, folosind doar câteva lucruri pe care le ai deja acasă. Același truc poate fi folosit și pentru fundul tigăii ars sau pentru grătarul din cuptor.

Ai nevoie de un prosop vechi, de un burete de bucătărie sau de o periuță de dinți, de detergent praf sau lichid (de rufe sau de vase, în funcție de tipul pe care îl ai acasă).

Bun, odată ce ai adunat toate aceste lucruri, trebuie să procedezi astfel: întine prosopul în cadă și așază grilajele și grătarul pe el (trebuie să-l folosești ca să nu zgârii cada). Pune dopul căzii și dă drumul la apă fierbinte să curgă, până ce acoperă grilajele în întregime. Cât timp curge apa adaugă și detergentul de rufe (aproximativ 50 de grame), apoi lasă să stea timp de 5-6 ore.

La final, cea mai mare parte din murdăria de pe grilaje s-a dus și tu mai trebuie doar să folosești periuța de dinți sau buretele ca să îndepărtezi petele rămase – se vor lua cu ușurință!

Pentru mai multe detalii, urmărește și filmulețul următor:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse