Trucul din bucătărie care te ajută să nu îți mai curgă apă pe aragaz în timpul fierberii

apa pe aragaz

Probabil că te-ai confruntat de foarte multe ori cu situația în care ai uitat să supraveghezi oala care se afla pe aragaz și mai mult de jumătate din conținutul ei a curs pe lângă. Acesta este cel mai întâlnit incident din bucătărie și foarte multe femei au trecut prin asta măcar o dată în viață.

De cele mai multe ori, acest mic incident se întâmplă într-o fracțiune de secundă, lăsând în urmă un adevărat dezastru pe care rămâne să îl cureți. Dacă vrei să nu te mai confrunți niciodată cu această problemă, ai nevoie de o lingură de lemn. Tot ce trebuie să faci este să pui o lingură de lemn deasupra vasului aflat pe foc și ai scăpat de o muncă inutilă.

Acest mic truc funcționează pentru că în momentul în care va atinge lingura de lemn, spuma se va retrage ușor și nu va mai curge în exteriorul vasului aflat pe aragaz. Acest lucru se întâmplă pentru că temperatura lingurii de lemn este mai scăzută decât cea a spumei, ceea ce face ca aceasta să se transforme în vapori, potrivit dailymail.co.uk. Totuși, dacă vrei ca acest truc să funcționeze trebuie să nu lași o perioadă foarte lungă de timp lingura deasupra vasului aflat pe foc și asta pentru că ea va ajunge la aceeași temperatură cu acesta și nu va mai putea opri spuma care apare în momentul în care fierbi ceva.

 

Foto:shutterstock.com

Citește și:

Care este rolul sertarului de sub aragaz? L-ai folosit total greşit până acum

Cum cureți grilajul aragazului fără efort

Pune suc de lămâie la microunde timp de 3 minute! Este uluitor ce vei observa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse