Studiu german: dacă ai această grupă de sânge ai un risc mai mare de a te infecta cu coronavirus

Da! S-a demonstrat în urma unor teste clinice. Se pare că există o strânsă legătură între grupa sanguină și riscul de a face Covid în urma infectării mai rapide cu coronavirus.

Persoanele cu grupa de sânge A sunt mai vulnerabile la infectarea cu noul coronavirus

Studiul realizat de oamenii de știință germani spun că persoanele care au grupa sanguina A au un risc mai mare de a face Covid cu complicații pulmonare. Se pare că cei care au grupa sanguină O sunt mai feriți de infecție.

Pentru acest studiu s-a folosit un eșantion de 1610 persoane infectate și 2205 persoane sănătoase pentru a se putea face comparații.

„Persoanele cu grupa de sânge A ar putea avea nevoie de măsuri de protecție suplimentare pentru a reduce șansele de infecție. Pacienții infectați, care au grupa sanguină A, ar putea avea nevoie de o supraveghere mai atentă și un tratament mai agresiv', au spus oamenii de știință.

Potrivit unui studiu realizat în România, populaţia ţării noastre, în funcţie de frecvenţă de apariţie a grupei sanguine, este reprezentată astfel:  -grupa 0: 33%  -grupa A: 43%  -grupa B: 16%  -grupa AB: 8%

Grupa de sange ar putea să ne ajute în determinarea riscului de cancer, infertilitate sau ulcer gastric.

Grupa de sânge A

Este cea mai frecventă grupă de sânge. Potrivit medlife.ro, purtătorii ei prezintă un risc crescut la contractarea unor boli precum cele cardiovasculare și diabet, tulburări psihice și afecțiuni de tip canceros. De regulă au un sistem imunitar sensibil. Persoanele cu aceasta grupă de sânge mai pot fi afectate de bolile endocrine, în special insuficiență tiroidiană și hipercorticismul, au tendința de a reține apa în organism și sunt predispuse la constipație atonă, osteoporoză. Grupa sangvină A reprezintă un factor de risc în ceea ce privește apariția cancerului gastric la fel de mare ca și fumatul, consumul de alcool și consumul de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

foto: 123rf

Citeste și:

Medicii din Spania au descoperit un nou simptom al coronavirusului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate