Medicii din Spania au descoperit un nou simptom al coronavirusului

În timp ce erupțiile cutanate au fost legate din perioada de început a pandemiei de COVID-19, medicii din Spania spun că iritațiile în interiorul gurii apar la unii pacienți.

Medicii din Spania au descoperit un nou simptom al coronavirusului

Un dermatolog din SUA, care nu a participat la acest studiu, spune că nu este o surpriză că erupțiile, care au denumirea clinică de enantem, apar la pacienții cu COVID-19.

„Un enantem este o erupție cutanată pe membranele mucoase”, explică dr. Michele Green, de la Lenox Hill Hospital din New York, potrivit Digi 24.

„Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela. Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele.”

Noul studiu al medicilor spanioli a fost publicat pe 15 iulie în JAMA Dermatologie, mai informează Digi 24.

Cercetătorii conduși de Dr. Juan Jimenez-Cauhe au examinat 21 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.

Dintre acești pacienți, șase (29%) aveau enantem în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

Erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19.

În cele mai multe cazuri, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, consolidând ideea că este vorba un simptom neștiut până acum al bolii.

Cât de răspândit este acest simptom al COVID-19 nu se știe. Din motive de siguranță, multor pacienți infectați cu noul coronavirus nu li s-a făcut o examinare orală.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Dexametazona, medicamentul ieftin folosit de britanici pentru a reduce rata mortalității cauzate de infecțiile cu noul coronavirus

Ieși la terasă? Riști să te infectezi cu noul coronavirus? Set de reguli care te feresc de temutul virus!

O cercetare asociază grupa de sânge cu riscul mai redus de infectare cu noul coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri