Şoricei coloraţi de atârnat în bradul de Crăciun

soricei-colorati

Am ajuns la a treia decoraţiune de Crăciun, de data aceasta vom face nişte şoricei coloraţi pe care îi vom atârna în brăduţ cu ajutorul unor bastonaşe dulci din trestie de zahăr.

Pentru că ne place să petrecem timp de calitate cu ai noştri copilaşi, dorim să facem cât mai multe lucruri creative în funcţie de sezonul în care ne aflăm. Acum dorim să facem multe decoraţiuni pentru că se apropie Sărbătoarea Naşterii Domnului iar cei mici se bucură de orice lucru care le vorbeşte despre această perioadă.

Vezi şi Cum să facem decoraţiuni cu brăduţi de Crăciun

De asemenea, ne mai dorim să facem cu ei o machetă care întruchipează Naşterea Mântuitorului. Tot în această lună dorim să le spunem tot ce ştim despre Crăciun, despre tradiţiile româneşti, şi, de ce nu, vom găti împreună brioşe şi fursecuri pe care le vom împărţi oamenilor mai puţin norocoşi.

Cântecele româneşti şi în alte limbi vor răsuna în fiecare zi până pe 25 decembrie. Vom învăţa multe cântecele, ne vom pregăti de colindat. Vom aşterne pe hârtie câteva rânduri pentru Moşul şi-l vom asigura că am fost foarte cuminţi. Vom ţine post, ne vom spovedi şi împărtăşi pentru a fi curaţi în faţa Domnului de Crăciun.

Decoraţiuni de brad cu şoricei coloraţi

Vom avea nevoie de următoare lucruri:

 • Fetru de mai multe culori
 • Stilou
 • Foarfecă
 • Lipici
 • Ochi mişcători (wiggle eyes)
 • Mici bureţei (pom-poms)
 • Acadele din trestie de zahăr în formă de bastonaşe

Cum se procedează:

 1. Folosiţi modelele de pe goodtoknow.co.uk pentru formele micului şoricel, pentru a desena corpul şoricelului pe bucăţile de material de tip fetru, apoi decupaţi-le. Veţi avea astfel două părţi: corpul şi cele două urechi.
 2. Lipiţi apoi 2 bucăţele de fetru de altă culoare peste urechile deja existente, conform pozei. După aceea lipiţi urechiuşele de corpul micului şoricel colorat.
 3. În partea ţuguiată care ar trebui să fie faţa animăluţului adăugaţi ochii mişcători şi un minuscul bureţel, drept nas.
 4. Faceţi două crăpături cu foarfeca la spatele şoricelului, şi întroduceţi cu grijă bastonaşul dulce care va fi coada sa.

Vezi şi Cum să facem elfi jucăuşi pentru Crăciun

Sursa foto: deco/crafts/Time Inc/Essentials, doar pentru Avantaje.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse