Soluţii pentru problemele delicate de sănătate

Soluţii pentru problemele delicate de sănătate

De câte ori nu ai mers la medic pentru că nu voiai să vorbeşti despre neplăcerile prin care treceai? Depăşeşte astfel de bariere, pentru a preveni neprevăzutul.

Chiar dacă medicii ne asigură că au mai auzit, au vazut şi au vorbit despre stările pe care noi le consideram stânjenitoare, procentul celor care refuză să apeleze la un specialist din cauza jenei este în creştere, mai ales în rândul bărbaţilor.

Tocmai de aceea, atunci când simptomele persistă, apelează la un sfat avizat şi renunţă la tratamentele luate „după ureche.

TRANSPIRAŢIA EXCESIVĂ

Problema: Persoanele care suferă de hiperhidroză (transpiraţia excesivă) produc, pe zi, o cantitate de transpiraţie de patru-cinci ori mai mare faţă de cea normală.

Dincolo de disconfortul fizic, hiperhidroză declanşează o serie de probleme legate de neadaptarea în societate (determinând chiar renunţarea la cariera aleasă), de jenă, de stres, şi, de cele mai multe ori, persoanele cu acest diagnostic refuză sa vorbească despre asta.

Soluţia: Una dintre primele variante este folosirea antiperspirantelor pe bază de clorură de aluminiu, cum este şi Perspirex, însă trebuie respectată procedura de folosire: seara, dupa duş, o cantitate mică.

Doctorii recomandă să începi tratamentul cu un astfel de produs, pentru că este mai puţin agresiv.

Tratamentul cu Botox poate fi folosit pentru că anesteziază muşchii din jurul glandelor sudoripare.

Dar dacă aceste variante nu funcţionează, vorbeşte cu un medic specialist, care să te îndrume spre varianta de tratament potrivită: medicamente mai puternice sau, în ultima instanţă, operaţia.

SECREŢII NEDORITE

Problema: Scurgerile vaginale clare sau puţin albicioase sunt absolut normale, dar atunci când observi o schimbare a culorii, a consistenţei sau a mirosului, nu mai sta pe gânduri. Orice mâncărime în zona genitală sau sângerare neobişnuită sunt un semnal de alarma care anunţă necesitatea unei vizite la medicul ginecolog.

Cauzele pot fi diverse: o aftă, vaginită bacteriană, infecţii transmise pe cale sexuală, chiar şi folosirea unui tampon care irită mucoasa vaginală.

Soluţia: Infecţiile vaginale pot fi depistate uşor şi sunt, de regulă, tratate cu antibiotice. Nu uita că vaginul are propriul mod de a se curăţa, de aceea

spălăturile interne pot dezechilibra flora şi echilibrul chimic al vaginului, conducând, astfel, la infecţii.

MUSAFIRII NEDORIŢI

Problema: Una dintre cele mai frecvente cauze ale apariţiei hemoroizilor este constipaţia. Cu cât te încordezi sau te formezi mai mult, cu atât pui mai multă presiune asupra venelor, care se dilată.

De asemenea, pot aparea în perioada de sarcina, când uterul creşte, creând presiuni asupra celorlalte organe, printre care şi intestinul.

Hemoroizii pot apărea în rect sau în exteriorul anusului şi simptomele pot include sângerare, disconfort când mergi la toaletă, precum şi o secreţie cleioasă.

Soluţia: De regulă, hemoroizii se retrag de la sine în câteva zile, însă poţi folosi creme şi supozitoare care să reducă disconfortul. Pe de altă parte, cel mai important este sa eviţi constipaţia, iar asta o poţi face printr-un soi de puzzle compus din o dietă bazată pe fibre, legume şi fructe, apă, completată cu mişcare.

MERGI PREA DES LA TOALETĂ?

Problema: Există mai multe tipuri de incontinenţă urinară, dar cea mai frecventă este incontinenţa de stres (de efort).

Este cauzată de o slăbire a muşchilor pelvieni, care ţin vezica în acelaşi loc – din cauza sarcinii, a naşterii, a hormonilor şi a anumitor medicamente.

Orice activitate fizică, chiar şi un strănut sau o tuse, pot declanşa o scurgere nedorită.

Soluţia: Exerciţiile pentru întărirea muşchilor pelvieni (exerciţiile Kegel) vindecă această afecţiune în trei din patru cazuri, arată statisticile.

Apelează la un centru care tratează astfel de probleme, cum este cel pentru tratarea tulburărilor de statică pelvină la femei, din cadrul Spitalului Life Memorial, MedLife.

RESPIRAŢIE NEPLĂCUTĂ

Problema: Circa jumatate din populaţia globului s-a confruntat cu halitoză la un anumit moment al vieţii.

În timp ce în 10% dintre cazuri intervin afecţiuni precum diabet, sinuzită sau afecţiunea apare ca efect secundar al unui  anumit medicament, consumul de cafea şi fumatul, deshidratarea pot fi de asemenea cauze frecvente.

În 90% dintre cazuri, însă, problemele apar din cauza unei igiene defectuoase.

Soluţia: Într-un an, sunt obligatorii cel puţin două vizite la medicul stomatolog. În fiecare dimineaţă şi seară spăla-te pe dinţi timp de cel puţin două minute cu o pastă de dinţi care să conţină fluor. Bea multă apă. Dar dacă simţi că problema ta este de natură medicală, adresează-te unui specialist.

 Online: Dacă nu vrei să vorbeşti celor din jur despre problema ta, înscrie-te într-un grup creat de persoane care se confruntă cu aceleaşi probleme.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate