Simptomele refluxului biliar

simptomele refluxului biliar

simptomele refluxului biliar

Refluxul biliar se produce atunci când bila sau fierea (lichidul digestiv produs la nivelul ficatului) refluează (ajunge) în stomac și în esofag (tubul care conectează gura de stomac). Refluxul biliar poate apărea concomitent cu refluxul gastroesofagian, în cazul căruia acidul gastric refluează în esofag. E vorba însă de două afecțiuni diferite care nu trebuie confundate între ele.

Spre deosebire de refluxul gastroesofagian, refluxul biliar nu poate fi controlat în totalitate prin modificări ale dietei sau ale stilului de viață. Tratamentul se realizează pe cale medicamentoasă sau, în cazuri grave, intervenție chirurgicală.

Refluxul biliar. Simptome

Refluxul biliar poate fi confundat cu refluxul gastroesofagian. Simptomele sunt similare și cele două afecțiuni se pot produce concomitent. Simptomele pot fi:

  • dureri abdominale
  • arsuri gastrice
  • grețuri
  • vomismente galben-verzui (bilă)
  • tuse
  • răgușeală
  • pierdere în greutate

Refluxul biliar. Cauze

Bila se combină cu alimentele ingerate în duoden și pătrunde în intestinul subțire prin valva pilorică, un inel muscular localizat la baza stomacului care permite scurgerea alimentelor digerate fără a da voie acizilor digestivi să ajungă în stomac. În cazul refluxului biliar, aceasta nu se închide corespunzător, iar bila pătrunde în stomac. Bila și acidul gastric pot ajunge (reflua) în esofag atunci când o altă valvă, sfincterul esofagian inferior nu funcționează adecvat. Ca și valva pilorică, acesta permite mâncării să ajungă în stomac. În cazul în care nu se închide în mod corespunzător, bila poate ajunge în esofag. Cauzele pot fi:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate