Sforăitul, motiv de supărare conjugală?

De regulă, bărbații sunt cei recunoscuți pentru zgomotele deranjante din timpul somnului. Există însă și femei care se confruntă cu sforăitul – circa 31%, spre deosebire de 42%, bărbații. Întrebarea este însă dacă trebuie să ne obișnuim cu acesta sau există soluții care să aducă liniștea în dormitor. 

Când vine vorba despre sforăit există soluții. Însă acestea depind, bineînțeles, de cauza care a declanșat apariția sforăiului.

În primul rând, blocarea (obstrucția) căilor nazale este care, evident, cauzează apariția sforăitului. Obstrucția nazală poate să apară fie în episoadele de îmbolnăvire – răceli, gripe -, fie din cauza unei rinite alergice cu același efect, fie din cauza unei deviații de sept.

Apneea de somn este un alt motiv des întâlnit – oprirea respirației în timpul somnului pe perioade scurte de timp.

Și structura unică a gâtului și a gurii, în cazul fiecărui individ, poate cauza apariția sforăitului (poate din pricina formei vălului palatin sau a amigdalelor).

De asemenea, și kilogramele în plus își pot pune amprenta asupra felului în care respirăm în timpul somnului. Iar odată cu înaintarea în vârstă, mușchii gâtului se slăbesc, ceea ce, de asemenea, poate duce la sforăit.

Tocmai de aceea, dacă sforăitul nu este episodic, o vizită la medic este cel mai bun început în demersul tău de a rezolva această problemă. Pentru că ea afectează nu doar somnul persoanei care sforăie, ci și pe cel al persoanei de lângă. Iar soluția nu este să dormiți în camere separate pentru că „partenerul obișnuiește să sforăie', ci să opriți sforăitul.

Cum oprim sforăitul?

Dormitul pe o parte este principala soluție, atunci când vine vorba despre această problemă. Însă nu este o variantă pe termen lung. Indiferent de diagnosticul medicului și recomandările acestuia, o variantă eficientă este să practici sport. Mișcarea dezmorțește toți mușchii, inclusiv pe cei ai gâtului și, după o perioadă de exerciții fizice moderate, poți constata îmbunătățiri.

Mișcarea ajută, de asemenea, și la reducerea kilogramelor în plus. Iar aceasta este încă una dintre recomandările specialiștilor atunci când persoana care sforăie are un exces de greutate.

De asemenea, există la farmacii plasturi sau dispozitive nazale medicale care, lipite în zona nasului, pot ajuta la diminuarea sforăitului.

Citește și: Dureri de călcâi? Ce trebuie să știi despre fasciita plantară

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate