Sex perfect la orice varsta

Sexul este o coordonata importanta a vietii noastre, nu numai o bucurie a tineretii. Te vei convinge ca exista multe feluri de dragoste si intimitate, precum si multe feluri de a te bucura de sex indiferent de varsta!

Viata oricui implica multe renuntari, dar si placeri (cum altfel?!), iar sexul se afla cu siguranta in cea de-a doua categorie. La fiecare varsta esti altfel, insa faptul ca tu devii "o femeie serioasa" pe masura ce anii trec nu inseamna "sex=zero", ci "un alt fel de sex". Incercand sa intelegi evolutia propriei vieti intime, vei vedea ca varsta poate fi un avantaj pentru viata sexuala – mai ales daca esti gata sa inveti oricand lucruri noi.
 
Inceputurile vietii sexuale
La 16-17 ani, inocenta se lupta cu o mare curiozitate sexuala. "Cum este sa faci dragoste?", "Cum sunt eu?", "Ce simt eu?" – simti ca toate aceste intrebari trebuie puse in practica pentru a afla raspunsul. Cand iti incepi viata sexuala, ai posibilitatea sa-ti vezi corpul intr-o alta lumina: coordonatele fizice sunt dublate de cele psihosexuale, iar dragostea romantica se imbogateste cu senzatii si dorinte noi. De altfel, la aceasta varsta, dragostea si sexul se confunda foarte usor.

Timiditatea si stangaciile sunt inevitabile, dar bucuria de a descoperi placerea intimitatii in doi depaseste aceste mici inconveniente.
Primele experiente sexuale au mare importanta pentru modul in care va evolua propria psihosexualitate: acum afli ce inseamna atingerea si mangaierea pentru fiecare parte a corpului tau.

Daca ai un partener cu experienta, ai de unde invata, insa si timiditatea ta este mare: "Ce va crede despre mine?", "Daca nu fac ce trebuie, o sa ma mai iubeasca?". Privind in urma, vei vedea, ca sexualitatea are, de fapt, cai naturale de manifestare, care nu asteapta sa "faci scoala" inainte.
Energia sexuala in crestere se manifesta in relatii intime pasionale, dar si marcate de lipsa controlului propriilor reactii, astfel incat placerea sa fie mai intensa. Ai putea sa faci dragoste o zi si-o noapte si tot nu te-ai satura, nu-i asa?
 
Tineretea sexuala
Daca ti-ai inceput viata sexuala pe la 17-18 ani, la 25 de ani poti spune ca esti, deja, o femeie cu experienta! Psihosexualitatea ta este formata, iar propriile nevoi si dorinte sexuale nu mai sunt un mister. Desigur, cautarile de noi placeri intime pot continua, insa acum stii macar ce cauti!

La aceasta varsta, relatia sexuala nu pierde nimic din intensitate, ba chiar este imbogatita de placerea unor preludii binevenite… Iti cunosti partenerul sau, oricum, experienta altor relatii isi spune cuvantul, asa ca intuitia ta functioneaza tot mai bine, pentru a ghici ce isi doreste celalalt si cum poti sa obtii tu exact ceea ce vrei de la el.

Timiditatea si stangaciile sunt de domeniul trecutului. Sexualitatea ta tinde sa ajunga rapid la punctul "forma maxima", mai ales ca ai invatat "secretul": amanarea satisfacerii, pe moment, creste placerea finala. Tot in aceasta perioada, coordonata sexualitatii determina, in mare masura, si alegerea partenerului. Desi compatibilitatea sexuala nu este, probabil, singura conditie a unei bune vieti de cuplu, este cert ca "pune umarul" din plin la fericirea partenerilor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex