Semințele de cânepă – beneficii pentru sănătate

Include semințele de cânepă în alimentația de zi cu zi și vei avea parte de numeroase beneficii pe termen lung.

Când spunem cânepă, ne gândim, automat, la legătura cu cannabisul sau la cânepă ca material textil. Adevărul este însă că aceste semințe pot aduce o contribuție importantă în îmbunătățirea stilului alimentar. Într-adevăr, semințele de cânepă sunt înrudite cu cannabisul, însă ele sunt recomandate și sigure pentru consum. Ca gust, sunt asemănătoare cu semințele de floarea-soarelui fiind, și ele, oleanigoase.

Semințele de cânepă – ce conțin?

Aceste bobițe minuscule, disponibile atât în variantă decorticată, cât și nedecorticată, conțin proteine, acizi grași și fibre, având efecte antioxidante. În plus, sunt bogate în minerale și vitamine precum magneziu, potasiu, fier sau zinc.

Dacă te confrunți cu probleme ale tractului digestiv, includerea acestora în mâncărurile pregătite va fi foarte utilă. Și asta deoarece semințele ajută la stimularea digestiei și la eliminarea toxinelor.

De asemenea, consumul de semințe contribuie la sănătatea cardiovasculară. Datorită acizilor grași din compoziție, acestea funcționează ca un eficient cardioprotector.

Și, nu în cele din urmă, ingredientele din semințe au beneficii dermatologice dovedite, datorită acelorași acizi grași.

Cum pot fi consumate?

Există numeroase produse pe bază de cânepă: semințele, uleiurile și batoanele cu cereale sunt cele mai căutate astfel de produse. Dacă optezi pentru semințe, alege-le pe cele decorticate, astfel încât să producă o digestie cât mai blândă, chiar dacă nu au același conținut de fibre. Le poți adăuga în salate sau în mâncărurile deja pregătite, cărora le vor da un gust ușor amărui. Uleiul, de asemenea, poate fi folosit în mâncăruri sau consumat ca atare. Acesta este bogat în vitamina K, responsabilă pentru coagularea sângelui.

Deși semințele și uleiul de cânepă au o mulțime de beneficii, este important să păstrezi moderația în ceea ce privește cantitatea consumată. Doza medie este de 2 linguri/zi.

Citește și: Dieta care ar putea eradica diabetul de tip 2

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate