Secretul unui mangaieri – Afla cum sa ai relatii implinite!

mangaiereSexualitate sau senzualitate? De ce nu amandoua? „Placerea pe care o simt azi facand dragoste nu sea­ma­na deloc cu cea pe care o simteam acum zece ani“, marturiseste Florentina, 38 de ani. „Nu orgasmul e prioritatea mea principala. Am ajuns sa-mi cunosc corpul, am castigat incredere in mine.

Nu stiu daca se poate vorbi de maturitate sexuala, dar eu simt ca am evoluat din acest punct de vedere.

Am dobandit o libertate interioara care ma face sa stiu cata nevoie are corpul meu de atingere. Impreuna cu partenerul meu, am ajuns la o treapta superioara sexului traditional.“

De la autoerotism – mai precis capacitatea de a ne excita pe noi insine prin mangaieri si masturbare – pana la placerea reciproca dintr-o intalnire sexuala, drumul care duce spre voluptate se deseneaza pe… pielea noastra.

In volumul Tratat de mangaieri, aparut la Editura Trei, dr. Gérard Leleu, sexolog si psihoterapeut de cuplu, afirma ca: „Valoarea specifica a mangaierii este prea putin cunoscuta. Se crede ca ar fi o pierdere de timp, un obstacol care intarzie penetrarea; in cel mai bun un caz, o folosim in preludii“.

Pentru orientali, erotismul si spiritualitatea nu sunt lucruri diferite. Rafinamentul senzual este o datorie si se invata din textele sacre. Kama-Sutra trebuia studiata i­na­in­te de casatorie, in a­celasi fel ca poezia, muzica, scrisul sau gatitul.

Azi, arta mangaierii re­cas­tiga teren datorita constientizarii propriei sexualitati si refuzului acelui model cultural, mostenit de la ge­neratiile an­terioare, pentru care placerea era su­bordonata procrearii.

„Fostilor mei soti nici nu le trecea prin cap ca am si alte parti ale corpului care pot fi atinse, dezmierdate, nu doar fesele sau «triunghiul», spre care se napusteau cu toata forta.

mangaieriCred ca, la noi, e o chestiune care tine de primitivismul educatiei sexuale – ca sa fiu amabila! Ma intrebau totdeauna daca am avut orgasm, dar asta se contabiliza ca o reusita a lor. Daca nu reuseam sa ajung pe culmile placerii, considerau ca la mine n-a fost ceva in regula.

Am intalnit pe cineva, cu mult mai tanar ca mine, care m-a invatat pur si simplu ca a face dragoste inseamna mai mult decat sa fii penetrata. Cu el am descoperit ca fruntea, spatele, ceafa, parul, picioarele, talpile sunt tot atatea centre ale voluptatii. Fara acest barbat, as fi jurat ca sexul nu e decat o «frecare» mecanica a organelor genitale“, marturiseste Alexandra, 48 de ani.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex