Psihologie: Totul despre dragoste, sex si temeri

Interesul sexual este starea de normalitate a omului matur. Nu neglija functiile si disfunctiile relatiilor sexuale.

Jocul atractiei

Sa nu ne ascundem dupa deget: a fi atragatoare se refera la sexualitate. Dar nu inseamna neaparat oferta deschisa de a stabili o relatie, ci, mai degraba, o insinuare a celor ce ar putea fi, o testare a capacitatii de a atrage, dar si o confirmare a interesului, a bunei functionari fizice si psihice.

Sexualitatea poate ramane doar subinteleasa, ca un fundal de teatru in penumbra.

„La ce bun sa ispitesc un barbat, daca nu ma intereseaza sa am o relatie cu el?, te-ai putea intreba. Ei bine, sa nu mergem pana la ideea de ispita – tocmai aici e arta.

Nu trebuie sa faci avansuri, sau sa ai un comportament provocator. Este deajuns sa te ingrijesti mereu de infatisarea ta, sa-ti cultivi si sa-ti subliniezi frumusetea, sa-ti pastrezi zambetul si sa eviti compoprtamentul androgin.

Sa nu incerci sa vorbesti „ca de la barbat la barbat, cata vreme ai pretentia ca barbatii, in comportamentul lor, sa tina cont de faptul ca esti femeie.

Grija pentru felul in care te percepe barbatul din fata ta va consolida un raport firesc si placut. Ca rezultat, barbatul va fi calm, stapan pe sine si nu va adopta acea atitudine beligeranta, defensiva, care uneori face imposibila comunicarea.

Atragatoare, dar nu agresiva

„Ceea ce arati este ceea ce oferi', spune un proverb urban. Ca sa fii atragatoare nu trebuie neaparat sa arati totul, chiar daca ai ce arata.

O fusta foarte scurta, colantii stramti purtati pe post de pantaloni sau decolteul exagerat iti fac mari deservicii.

Da, barbatii vor ramane cu ochii pironiti, chiar impotriva vointei lor, pentru ca asa suntem proiectati: presiunea sexuala este mult mai puternica la barbati, indiferent de ceea ce au in cap; educatia si un character frumos ii pot ajuta, cel mult, sa-si cenzureze comportamentul, dar nu sa-si infranga pornirile naturale.

Insa dupa ce vei disparea din raza lor vizuala, luand cu tine decolteul si colantii, se vor scutura scurt si se vor intoarce la treburile lor.

Cu totul altfel vor sta lucrurile daca vor putea doar sa banuiasca ce se ascunde dincolo de haine. Atunci mintea lor va fi antrenata in exercitiul imaginatiei si, vrand-nevrand, vor intarzia putin mai mult cu gandul.

Si pentru ca suntem oameni, si mintea noastra este complexa, sex appealul se construieste pe indelete, din cuvinte si gesturi care, cu totul indirect, ii declara barbatului: „te admir, „am incredere in tine, „am nevoie de tine, „ma simt bine in prezenta ta.

Nu conta pe modelul Rhett Butler, a carui pasiune pentru Scarlett OHara s-a nascut din confruntare! Asemenea barbati sunt mai rari si o asemenea pasiune nu genereaza statornicie.

Sexul consolideaza relatia de cuplu

O si repara uneori, desi nu trebuie sa te bazezi numai pe asta. Si daca pui acest lucru pe seama frivolitatii barbatului sau te gandesti ca-ti ofera un instrument parsiv de manipulare, ceva nu e in regula: inseamna ca ai de facut ordine prin camarile mintii, unde se ascund niste paguboase prejudecati.

Sper ca sunt ramase in urma vremurile in care mamele isi invatau fiicele sa fie pudice si sa nu aiba ele initiativa, sub sanctiunea descalificarii morale.

Iar convingerea ca femeia trebuie sa aiba ca prioritate satisfactia barbatului, cu presul sacrificarii propriei placeri, este resimtita de partener aproape la fel de frustranta ca un refuz.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex