Secretul grătarului perfect. Așa poți obține cea mai suculentă carne

Vara și-a făcut deja simțită prezența și odată cu venirea acesteia s-a deschis oficial și sezonul grătarelor.

Grătarul la final de săptămână a devenit deja o tradiție pentru foarte multe persoane, acesta fiind principala modalitate de relaxare. Chiar dacă pare mai mult o joacă, mersul la grătar implică și o activitate ce ar trebui luată în serios, gătitul. Astfel, pentru a nu transforma friptura în cărbune și pentru a-i da un gust cât mai bun, există câteva trucuri de care ar fi bine să ținem cont, potrivit dailymail.co.uk.

Cum poți obține cea mai suculentă carne la grătar

Atunci când este preparată pe grătar, carnea tinde să se usuce și să devină înecăcioasă.  Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, există un truc simplu care poate fi aplicat. Mai exact, grătarul ar trebui poziționat astfel încât să existe două zone cu temperaturi diferite. O zonă în care focul să fie puternic și temperatura foarte ridicată și o zonă în care temperatura să fie mai scăzută, pentru a permite gătirea mai lentă a preparatelor din carne. Pentru a obține o carne suculentă, aceasta trebuie lăsată în zona focului puternic până când î;i schimbă culoarea, iar apoi ar trebui gătită la foc mic.

Mai mult, pentru a obține gustul perfect, carnea ar trebui lăsată la marinat cel puțin o zi. Astfel, aromele vor pătrunde în interiorul cărnii, iar gustul va fi mult mai bun.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Ce se întâmplă dacă pui un cub de gheaţă peste carnea de pe grătar

Turismul nu inseamna doar gratare si muzica

7 lucruri care nu trebuie să îți lipsească din geanta pentru picnic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse