Turismul nu inseamna doar gratare si muzica

Vila Naghy
Trebuie sa recunosc sincer, chiar daca poate parea o banalitate, ca la inceput, cand am luat decizia sa intram in circuitul turistic permanent, am fost teribil de complexata de faptul ca multi imi spuneau ca, la varsta de 40 de ani, ne inhamam la o nebunie. Ca nu va iesi nimic, ca locul nu-i bine ales, ca nu ma pricep.

 

Cate si mai cate. Mai ales ca aveam planuri deosebite, ca ne doream sa oferim un alt gen de turism, nu ceva banal, o pensiune comuna, utilata si imbracata in termopane, din care gasesti peste tot, ci un turism viu, interactiv, ancorat in frumusetea si valoarea traditiilor.

Si am facut bine ca n-am renuntat. Am crezut cu tarie, inca de la primul pas, in aceasta intreprindere, ca turismul romanesc poate insemna si altceva decat gratarul cu ceafa si cu mititei, berea si muzica ascultata cu volumul la maximum. Poate insemna frumusete, calm, relaxare, peisaje extraordinare, colturi de natura curata, drumuri inedite, descoperiri, experiente noi si, mai mult decat toate, poate insemna liniste.

Asa ne-am conceput proiectul si oricum era un mod de a trai pe care il visam si pentru noi, chiar daca n-am fi reusit sa devenim cunoscuti.

Parapanta

O experienta inedita pe care o poti trai la „Vila Naghy': zborul cu parapanta peste Cheile Varghisului.

 
De aceea a fost o provocare la care ne-am inhamat cu toata dragostea si unde am pus tot sufletul nostru, nu doar planuri, schite, desene si bucati de material de constructie. De aceea am vrut, si cred ca am reusit, sa transformam fiecare cladire, fiecare cabana sau vila intr-un camin viu, adevarat si cald.

Am vrut ca cei care vin la noi sa se simta ca si cum ar veni la propria lor casa de vacanta: sa deschida poarta, sa intre si sa se simta in largul lor. si am adaugat la asta un zambet din inima si savoarea meselor traditionale preparate in casa din cele mai proaspete si mai naturale ingrediente. Exact cum am fi facut pentru noi.

Arpi, sotul meu, a fost „creierul” transformarii pe care o visam: el a facut dosare peste dosare pentru a cere fonduri SAPARD, caci nu aveam noi atatia bani, a luat autorizatii, aprobari, a convins, a cautat idei noi, parteneri, oameni care gandeau la fel ca noi si a reusit sa creeze o retea de pensiuni-vila in tot centrul tarii.

Vila Naghy

Poti invata mestesuguri traditionale sau pepararea celebrului colac secuiesc.

Tot el a fost cel care a ridicat fiecare casa cu lemn cioplit si piatra taiata, dupa specificul zonei, si impreuna am gandit fiecare amanunt: cum sa folosim poarta secuiasca veche de 125 de ani, ori fantana veche cu cumpana, unde sa asezam filegoria cioplita in lemn, cum trasam gradina, terasele, cum impartim camerele, ba chiar si ce folosim pentru acoperis.

Exact asa cum ar face un gospodar care isi ridica propria casa, insa asta a insemnat munca grea de ani de zile. Ani in care nu ne-am luat o ora de vacanta, zile grele cu agitatie, suparari si stres, insa toate au trecut si acum avem linistea pe care am visat-o, chiar daca munca a ramas cam aceeasi.

Ca sa afli mai multe despre locul deosebit creat de Melinda si Arpad Naghy, intra pe ww.pensiuniharghitene.ro.

Adrian Ciltan; foto: arhiva personala

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii