Secretul ascuns atâția ani a ieșit la iveală. Cum au construit egiptenii Piramida din Giza

Vreme de mulți ani, întreaga omenire s-a întrebat cum au reușit egiptenii să construiască Piramida din Giza, ținând cont de faptul că aceasta are o arhitectură impresionantă, iar posibilitățile tehnologice din acea perioadă erau limitate.

De-a lungul timpului, cercetătorii au căutat tot felul de explicații, încercând să deslușească misterul legat de construirea piramidelor. Descoperirile arheologilor au arătat că egiptenii au pus bazele unui proiect foarte ambițios și prin care au reușit să transporte blocurile de 2 tone şi jumătate de granit, fără ajutorul unor utilaje.

Cum au construit egiptenii Piramida din Giza?

Piramida din Giza este cea mai veche dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice și care a uimește prin modul impunător în care este construită. Pentru a finaliza această construcție, egiptenii au folosit un sistem ingenios, care le-a permis să transporte cantitățile impresionante de granit. Mai exact, descoperirea unui papirus vechi și a unei bărci ceremoniale a arătat că egiptenii transportau elementele care au ajutat la construirea Piramidei din Giza folosindu-se de bărci, care erau legate între ele cu ajutorul sforilor. Astfel, aceștia au construit mai multe canale de-a lungul Nilului, prin care au reușit să ducă materialele până la portul din  apropierea piramidei, potrivit descopera.ro. Mai mult, au fost construite diguri pentru a schimba cursul Nilului, astfel încât bărcile să ajungă până în zona în care piramidele au fost construite.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ciocolata roz, cea mai nouă descoperire în materie de deserturi

Descoperire incredibilă. Orice tip de cancer poate fi vindecat în doar 3 minute

Descoperire în timpul lucrărilor pentru a treia magistrală de metrou din Roma. E incredibil ce au găsit muncitorii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse