Descoperire în timpul lucrărilor pentru a treia magistrală de metrou din Roma. E incredibil ce au găsit muncitorii

decoperire magistrala de metrou Roma

Italienii se chinuie de 10 ani să termine cea de-a treia magistrală de metrou din Roma, lucrările fiind tot timpul oprite din diferite motive.

Începute în anul 2007, lucrările pentru realizarea magistralei de metrou C din Roma se dovedesc o adevărată provocare pentru autorități. Termenul de finalizare a fost amânat de fiecare dată din cauza descoperirilor arheologice făcute în timpul săpăturilor.

Ce au descoperit muncitorii italieni în timpul lucrărilor?

Chiar dacă lucrările au fost reluate, recent, muncitorii au făcut o nouă descoperire care a dat peste cap desfășurarea acestora. Mai exact, muncitorii au găsit ruinele unei case din secolul al treilea. După ce au studiat cu atenție rămășițele, arheologii au ajuns la concluzia că locuința a aparținut unei familii bogate, avea încălzire centrală și ar fi fost distrusă de un incendiu, potrivit stirileprotv.ro. În plus, cercetătorii sunt de părere că locuința există și astăzi datorită flăcărilor, care au ajutat la conservarea acesteia.

Descoperirea a fost făcută în timp ce muncitorii executau săpăturile pentru construcția unui tunel, în apropiere de Colosseum.

“E o situație extraordinară. Acoperișul s-a prăbușit și a sigilat interiorul. E un caz unic în Roma”, a explicat arheologul Francesco Prospetti, potrivit stirileprotv.ro.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ploi abundente. Vezi care sunt zonele vizate

O echipa de români a traversat Marea Neagră într-o ambarcațiune cu vâsle şi a stabilit un record mondial de viteză pentru România

Anunț important făcut de ministrul desemnat al Finanțelor: Pilonul II de pensii va fi desființat

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri