Se închid școlile și grădinițele? Ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020?

Se pare că noul virus COVID 19 pune în gardă oficialitățile române care au ajuns în punctul de a interzice adunările publice, concertele, piesele de teatru, de operă, evenimentele culturale sau sportive. Se închid școlile și grădinițele? Ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020?

În această dimineața, primarul capitalul Gabriela Firea, făcând un apel la păstrarea cumpătului întregii populații, a ținut o videoconferință amintind de responsabilitatea fiecărui cetățean în aceste situații de criză.

Propunerea primarului a fost de închidere a tuturor școlilor și grădinițelor pentru o perioadă de 2 săptămâni până când situația virusului COVID19 se va fi clarificat la nivel național.

“Putem sa nu închidem și să așteptăm să vedem ce se întâmplă. Este și aceasta o variantă susținută public de multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili și înțelepți și să le închidem și vă spun și de ce” a precizat Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Dacă școlile se vor închide pe o perioadă mai lungă de 2 săptămâni, autoritățile vor fi nevoie să “înghețe” anul școlar, fapt fără precedent în cadrul Ministerului Educației.

Primarul Firea a admis un lucru pe care îl bănuiam cu toții: “Rapiditatea cu care se poate răspândi este imensă. Nu se poate face prevenție decât luând măsuri. Aici nu e vorba nici de politică, nici de fotbal. Aici e vorba de viața oamenilor”.

În perioada următoare urmează să vedem dacă marile concerte UNTOLD, NEVERSEA sau SUMMERWELL vor mai avea loc anul acesta.

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Foto: 123rf

Citeste și:

Masca ne protejează de CORONAVIRUS? Ce spune un reputat medic

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate