Scrisul iti dezvaluie personalitatea

grafologieCe este Analiza Grafologica?

Foarte simplu spus, Analiza Grafologica este arta si stiinta analizei personalitatii umane prin studierea scrisului de mana. Analiza Grafologica arata trasaturile de personalitate – spectrul emotional, fricile, trasaturile de comunicare, mecanismele de aparare si alte peste 100 de trasaturi individuale.
Aceasta stiinta are si limitari: nu poti cunoaste direct din analiza sexul persoanei, varsta, nationalitatea/rasa si nu poti prezice viitorul. Nu poti cunoaste direct credintele, valorile sau comportamentele persoanei analizate. Totusi, un analist grafolog cu experienta, profesionist, poate deduce multe dintre aceste aspecte, poate face interpretari complexe ale personalitatii. Isi poate da seama cum reactioneaza persoana analizata in anumite contexte, acum, si poate aproxima comportamente viitoare ale persoanei. Toate acestea sunt posibile dupa multi ani de studiu si multa pasiune investita in cunoasterea acestei stiinte.

Cum functioneaza?

Neuropsihologii au identificat si clasificat anumite miscari neuromusculare si apoi le-au corelat cu trasaturile de personalitate. Fiecare trasatura de personalitate este reprezentata in creier de catre o cale neurologica (un pattern, un tipar). Si fiecare cale neurologica produce o miscare musculara unica, aceeasi pentru fiecare persoana care are acea trasatura de personalitate.

Atunci cand scriem, micro-miscarile musculare se produc inconstient, iar fiecarei micro-miscari ii corespunde o cale neurologica din creier. Analiza Grafologica studiaza aceste tipare. Intr-un fel, Analiza Grafologica este ca o analiza de body language (limbajul corpului), doar ca este mult mai detaliata si mai precisa, pentru ca identifica corelatia dintre miscarile musculare si tiparele neurologice.

Identificarea personalitatii In numarul acesta si in urmatoarele doua numere ale revistei vor aparea trei articole despre Analiza Grafologica, in care vei gasi mai multe trasaturi de personalitate explicate si vei invata cum sa le identifici in scrisul tau si al celor din jur.
Primul articol, cel de fata, contine unele dintre cele mai importante trasaturi care se identifica din Analiza Grafologica. Ele te vor ajuta sa te intelegi mai bine pe tine, in primul rand. Urmatorul articol va fi despre rela-
tia de cuplu, iar ultimul va contine informatii despre relatiile la birou, cu seful, colegii si clientii.

Ca sa devii specialist, ai nevoie de timp

Primul lucru pe care vreau sa-l intelegi este ca Analiza Grafologica e un domeniu extrem de complex, care are multe conexiuni cu psihologia si sociologia. Personal, mi-au trebuit mai bine de patru ani si cateva sute de persoane analizate, pentru a putea spune ca stiu sa analizez scrisul de mana la un nivel cel putin mediu. Este nevoie de rabdare, atentie si foarte multa experienta pentru a deveni un analist grafolog profesionist. De aceea, in aceste cateva articole, nu vreau sa te transform in analist profesionist, ci doar sa-ti ofer cateva trasaturi importante, usor de gasit in scrisul de mana. Le vei putea identifica atat la tine, cat si la persoanele din jur. Astfel, vei avea cateva informatii in plus despre tine si despre ceilalti, ba mai mult, vei descoperi acest domeniu fascinant.
Daca vei gasi o trasatura mai putin placuta, tine minte ca oamenii sunt fiinte complexe. Acea trasatura poate sa fie manifestata doar in anumite contexte. Da dovada de diplomatie atunci cand descoperi trasaturi negative la altii. Respecta-i pe cei din jur la fel cum te respecti pe tine.

Dar sa vedem cateva exemple concrete in pagina urmatoare.
 

foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie