Săptămâna Mare: Tradiții neobișnuite din întreaga lume

Pentru creștinii din întreaga lume, Duminica Floriilor marchează începutul Săptămânii Mare, care include numeroase activități și sărbători care preced Duminica Paștelui.

Activitățile obișnuite care comemorează Patimile lui Hristos includ săvârșirea Căilor Crucii, mesele Seder pentru a aminti Cina cea de Taină, spălarea picioarelor, pe care Iisus a făcut-o pentru ucenicii săi și procesiuni în Vinerea Mare.

Dar unele culturi duc aceste sărbători dincolo de simple amintiri. De la Duminica Floriilor la unele sărbători extreme de Vinerea Mare până la Duminica Învierii, există tot felul de comemorări.

Unul dintre cele mai aglomerate locuri este în Țara Sfântă, unde totul a avut loc acum peste 2.000 de ani. Pelerinii din întreaga lume sărbătoresc în felul lor, în propria lor limbă și în diferite confesiuni, pentru a vizita locurile sfinte. Una fiind Via Dolorosa din orașul vechi al Ierusalimului.

De la o procesiune masivă în Duminica Floriilor, în care mii de pelerini creștini urcă pe Muntele Măslinilor din Ierusalim pentru a relua intrarea lui Isus în Ierusalim cu ramuri de palmier la Biserica Tuturor Națiunilor până la Biserica Sfânta Ana, Poarta Sf. Steven (Poarta Leilor), Orașul Vechi și pe Via Dolorosa cântând și recitând binecuvântări. În Săptămâna Mare au loc zilnic liturghii la Biserica Sfântul Mormânt și la biserica Grădina Ghetsimani, Bazilica Agonia.

Mulți catolici din Italia urcă pe Scala Santa sau Scările Sfinte. Acestea au fost acoperite în ultimii 300 de ani. Se crede că pe aceste scări Iisus a urcat înainte de a fi răstignit. Participanții urcă scările cu mâinile și picioarele, care trebuie acoperite pentru a proteja marmura.

În Mexico City, locuitorii interpretează o „scenă' realistă, dramatizând răstignirea lui Hristos și moartea pe cruce. Guvernul local, nu Biserica Catolică, sponsorizează evenimentul care este desemnat „moștenire culturală imaterială' în Mexico City de UNESCO, scrie Fox News.

Mii de actori locali refac drumul lui Hristos către moartea lui. Persoana aleasă să-l interpreteze pe Iisus este aleasă pentru caracterul moral și puterea ei, deoarece trebuie să poarte o coroană de spini și să fie biciuită în timp ce poartă o cruce imensă. Apoi este reconstituită crucificarea.

Participanții îmbrăcați în alb se biciuiesc la procesiunea „Los Picaos' din satul Rioja San Vicente de la Sonsierra din nordul Spaniei.

Folosind frânghii din iarbă, își bat spatele timp de 20 de minute. Această metodă de penitență, folosită în multe locuri până în secolul al XVIII-lea, a reușit să supraviețuiască până în timpurile moderne în acest sat spaniol.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate