Sănătate:Remedii naturiste care te scapă de boli grave!

Rinichi sănătoşi

O cană de ceai din coada şoricelului, consumată zilnic, te va ajuta să ai rinichii sănătoşi!

Pentru a stimula organismul să elimine nisipul şi pietrele, este indicat să urmezi un tratament de cel puţin două săptămâni. Ceaiul din coada şoricelului îţi fereşte organismul şi de infecţii genitale.

Tot pentru sănătatea rinichilor este bine să consumi cât mai multe legume crude: castravete (conţine multă apă şi stimulează activitatea rinichilor) ţelina (protejează rinichii de viruşi) varza roşie (acţionează ca un filtru pentru rinichi) pătrunjelul (prin mineralele pe care le conţine curăţă eficient rinichii).

Aparatul digestiv

Pentru a curăţa sistemul digestiv consumă cât mai des fructe bogate în vitamina C: kimi, portocale, lămâi.

De asemenea, poţi să faci un mixt din: 200 de zeamă de varză acră, 150 de ml de suc de morcovi şi 100 de ml suc de portocale.

Acest amestesc este eficient pentru eliminarea toxinelor din organism şi înlăturarea excesului de grăsimi. Un alt suc minune, cu efect de înlăturarea grăsimilor din organism este şi cel de morcov amestecat cu zeamă de lămâie.

Se pregăteşte un sfert de litru de suc de morcovi cu două linguriţe cu suc de lămâie şi se consumă câte două pahare pe zi.

Imunitate puternică

Dacă vrei să ai o imunitate puternică, profită de fructele de sezon! Fă-ţi un suc din 100 gr de pepene verde, 100 gr de pepene galben şi 100 de cireşe fără sâmburi.

Acest suc este bogat în antioxidanţi, vitamina E şi minerale ca seleniu şi zinc. Această băutură va oferi organismului mai multă vitalitate, deoarece îl va stimula să elimine depunerile de grăsime şi toxine.

O sursă mare de vitamine şi minerale se află în nuci. Miezul lor este bogat în săruri minerale (cupru, zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2) şi vitaminele C, E, F, P.

Iar conţinutul de tocoferol (vitamina E) contribuie la scăderea conţinutului de colesterol din sânge.

Datorită acizilor graşi Omega-3 şi antioxidanţilor nucile oferă organismului o imunitate puternică şi sunt arme redutabile în lupta cu cancerul mamar.

Studiile au arătat că, prin consumul zilnic moderat de nuci, pacienţii diagnosticaţi cu diabet de tip II reuşesc să menţină sub control limitele de insulină.

Iar în cazul în care reprezentanţii sexului tare se confruntă cu probleme de impotenţă o parte din tratamentul naturist constă tot în consumul de nuci.

Un aliment care are proprietăţi de antibiotice naturale este ridichea neagră, în timp ce varza murată detoxifică întregul organism.

Piele frumoasă

Vrei o piele frumoasă, catifelată, cu aspect tânăr? Consumă cât mai mult pepene galben şi roşul.

Pepenele este un aliment cu puţine calorii şi care te va ajuta să cureţi organismul de toxine, iar acest lucru se va reflecta asupra pielii.

Un alt aliment minune, pe care în găsim în bucătăria raw-vegan, este grâul. Iar germenii de grâu conţin enzime, calciu, acizi graşi, dioxid de siliciu, substanţe nutritive pentru piele, păr şi unghii.

Alte alimente benefice pentru piele sunt: cimbrul (are rol detoxifiant), hreanul (conţine substanţe active cu rol de regenerare), muştarul (reglează fluxul sangvin la nivelul pielii).

Un creier sănătos

Alimentaţia are un rol important şi pentru buna funcţionare a creierului. Astfel, pentru a avea o memorie puternică şi a încetini procesul de îmbătrânire este indicat să consumăm Quinoa, care este foarte bogat în fier.

O sursă bogată de proteine, glucide şi lecitina de care au nevoie celulele creierului găsim în linte. Gălbenuşul oului, mazărea şi fasolea ajută la dezvoltarea memoriei, pentru că măresc puterea de concentrare.

Pentru a combate stresul, nervozitatea şi insomnia este bine să consumăm avocado şi salată verde.

Glucoza, vitaminele şi mineralele din fructe ca: bananele, caisele, perele şi stafidele energizează şi stimulează neuronii şi cresc puterea “de lucru” a creierului.

Vezi şi Cum să ai o siluetă perfectă cu bani puţini

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate