Sănătate: Ce afecţiuni îţi interzic să faci un tip de masaj!

Fără îndoială, femeile sunt mari consumatoare de servicii de întreţinere, înfrumuseţare, relaxare.

Un astfel de serviciu este şi masajul, care poate să fie o soluţie dacă vă confruntaţi cu probleme de anxietate, stres, depresie, creştere în greutate, picioare umflate, contracturi musculare profunde pe spate şi gât.

Prin reflexoterapie se pot ameliora diverse afecţiuni precum: sinuzită, constipaţie, probleme renale uşoare, oculare, digestive, etc.

Dar tehnicile masajului, dacă nu sunt executate de un masor profesionist, dar şi dacă sunt aplicate fără să se ţină cont de starea de sănătate a pacientului, pot să facă mai mult rău.

De aceea, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele aspecte, înainte de a apela la un anumit tip de masaj, mai ales dacă aveţi anumite afecţiuni:

Masajul terapeutic al spatelui

Este un masaj care eliberează spatele şi gâtul de contracturi musculare şi restabileşte starea de bine şi flexibilitate de coloanei.

În cazul acestui tip de masaj se aplică presiune pe muşchii paravertebrali, pe muşchiul trapez, dar niciodată pe coloană.

De asemenea, manevra tapotamentului (pălmuitul) se execută doar în partea de sus a spatelui, pentru că în partea de jos sunt situaţi rinichii, iar ei sunt foarte sensibili.

Acest masaj nu se execută dacă aveţi afecţiuni cardiocirculatorii acute, afecţiuni pulmonare, dar şi operaţii la coloană.

Masajul anticelulitic

Este un masaj care se execută cu manevre dure, în forţă, după ce au fost aplicate tehnici de încălzire a pielii: neteziri, fricţiuni, frământări.

De regulă, acest tip de masaj se execută cu o cremă, sau cu un ulei cu efect termic, pentru a activa circulaţia. Dacă persoana în cauză are o fragilitate capilară avansată pe membrele inferioare, masajul anticelulitic este contraindicat.

Prin manevrele dure aplicate de masor se sparg formaţiunile de celulită, în care există toxine, grăsime şi apă.

De aceea, este recomandat ca acest tip de masaj să fie însoţit de o şedinţă de drenaj limfatic, pentru a ajuta limfa să elimine toxinele din organism.

Acest tip de masaj nu se recomandă femeilor însărcinate, dar nici celor care alăptează, pentru că atât fătul, cât şi sugarul, pot prelua din toxinele eliberate în organismului mamei.

Reflexoterapie

Talpa este ca o hartă a întregului corp uman, iar fiecare zonă corespunde unui anumit organ şi indică starea de sănătate a acestuia.

Prin masarea zonei respective, se pot ameliora şi vindeca diverse afecţiuni precum: oboseală cronică, insomnii, afecţiuni ale coloanei, tulburări de menopauză, tulburări endocrine (tiroidă, paratiroide), diabet, afecţiuni circulatorii, bronşite, sinuzite, nevralgii.

La polul opus, reflexoterapia nu este indicată atunci când vorbim de orice formă de cancer, de hemoragie cerebrală în istoricul pacientului, de insuficienţă renală acută, de boli ale aparatului digestiv (hemoragii digestive, perforaţii, pancreatite, sau colicistite acute) hepatită acută, ciroză hepatică, tuberculoză pulmonară evolutivă, sau de sarcină.

Drenajul limfatic

Este un tip de masaj cu mişcări lente, pentru că limfa circulă cu 4 mm/ secundă, iar mâna masorului trebuie să o stimuleze uşor. Este singurul tip de masaj care se poate aplica femeilor însărcinate.

Prin drenajul limfatic, organismul este ajutat să elimine toxinele. Din păcate, dacă nu este executat corect, prin masarea circulară şi uşoară a ganglionilor limfatici, dar şi prin manevrele lente de stimulare a limfei, acest tip de masaj poate să producă multe dereglări în organism.

De asemenea, drenajul nu se execută dacă aveţi afecţiuni cronice precum: hepatită, infecţii ale corpului, toate tipurile de cancer.

Cum poţi preveni şi trata cancerul de piele

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate