S-a descoperit leacul pentru cancer! Tumorile vor putea fi depistate oriunde în corp doar cu o analiză de sânge

Puțini știu că o simplă analiză de sânge va diagnostica și localiza în mod corect și rapid prezența unei tumori oriunde în corp. În acest fel, cancerul se va putea detecta foarte ușor în analizele anuale, conform unui nou studiu care a fost publicat în revista Natura Genetics.

Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au descoperit o nouă metodă de diagnosticare a unor tumori canceroase. Este vorba un nou test de sânge, care este bazat tot pe biomarkeri, dar este mult mai rapid și mai precis decât analizele disponibile în prezent, conform ehealthromania.com. Acest test poate demonstra imediat dacă un pacient are cancer, ba mai mult decât atât, acesta va indica și organul unde s-a dezvoltat tumoarea.

Biomarkerii sunt molecule care indică prezența sau absența unei tumori în corp. Aceștia sunt folosiți pentru a detecta foarte multe boli, chiar și diferite forme de cancer. Aceste molecule pot detecta semnalele anormale transmise în corp de diferite tumori canceroase. Astfel pot fi identificate mutațiile genetice, proteinele eliberate în corp sau genele lipsă.

În prezent, medicii recomandă teste de sânge cu biomarkeri pacienților bolnavi sau suspecți de cancer. Cu toate acestea, analizele vizează în mod specific un anumit tip de cancer: de sân, de colon etc. Pentru a verifica sănătatea mai multor organe, pacientul trebui să facă mai multe teste cu biomarkeri. Această procedură este destul de costisitoare și de durată. Problema poate fi rezolvată însă dacă va putea fi realizat un test de sânge universal, pentru depistarea și localizarea unei tumori canceroase.

Cum sunt diagnosticate tumorile canceroase din organism

Cu ajutorul unui nou studiu, cercetătorii au folosit o bază de date cu modele care indicau prezența de țesut sănătos în 10 zone ale corpului: ficat, plămâni, colon, intestin, rinichi, pancreas, splină, stomac, sânge. După care, aceste date au fost comparate cu mostre de sânge ale pacienților care sufereau de cancer. În acest fel, au fost obținuți biomarkeri care pot indica exact care este organul afectat de boală.

Așadar, dacă acest test de sânge va putea fi folosit pe scară largă, pacientul va putea afla imediat unde anume este localizată o tumoare canceroasă. Biomarkerii pot salva viața pacienților, pentru că vor detecta boala în stadii incipiente, chiar și atunci când încă nu există simptome. Acest lucru se va dovedi extrem de util mai ales în cazul unor forme de cancer care de obicei sunt diagnosticate mult prea târziu, cum este cancerul de pancreas.

Un test universal de sânge care poate detecta prezența de tumori canceroase va fi extrem de util pentru oncologi. Aceștia vor afla imediat care este organul bolnav. Medicii vor putea interveni foarte repede, fără să mai fie nevoie de alte investigații suplimentare, care pot dura mult, doar pentru a localiza corect tumoarea. Tratamentul poate începe mai repede, iar pacientul va avea șanse mai mari de vindecare și de a duce o viață normală.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

10 alimente pe care poți să le consumi la orice oră și în orice cantitate

Beneficiile alăptării pentru organismul unei femei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate