Rețetă rapidă pentru cină: pui la cuptor cu rucola
Cine n-ar vrea să mănânce seară de seară la restaurant, după ce iese de la serviciu? Cred că toate ne dorim asta, dar când cea mai importantă resursă este limitată, alegi mâncarea de acasă. Iar când acasă nu te așteaptă nimeni cu masa întinsă, dimpotrivă, te așteaptă ca să le pui masa, nu ai decât să te descurci.
Așa că îți propunem o rețetă sănătoasă, gustoasă și rapidă. În plus, nu îngrașă niciun pic. Iată propunerea noastră de rețetă rapidă pentru cină: pui la cuptor cu rucola.
Rețetă rapidă pentru cină: ingrediente necesare
- un pui întreg
- 8-10 cartofi
- ulei de măsline (3 linguri pentru marinadă, 1-2 linguri pentru salata de rucola)
- 2 lingurițe de oțet
- cimbru sau rozmarin
- boia (dulce sau iute, după preferințe)
- rucola
- brânză feta
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Cum prepari puiul cu rucola
Spală bine puiul, taie pe verticală, îndepărtează-i măruntaie-le și aplatizează-l puțin. Pregătește baițul (marinada) din 3 linguri de ulei, 2 lingurițe de oțet, cimbru (rozmarin), boia, sare și piper după gust. Tăvălește puiul prin marinadă, apoi pune-l pe o altă farfurie. Completează marinada cu apă și pune în tavă un pat de cartofi. Așază puiul pe patul de cartofi și introdu tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc mediu.
Cât se face puiul, pregătește salata de rucola. Spală rucola, taie brânza feta în cubulețe, adaugă ierburi aromatice opțional, stoarce o lămâie, adaugă 1-2 linguri ulei de măsline.
Scoate puiul de la cuptor și servește masa.
Poftă bună!
Vezi si
Care sunt beneficiile smochinelor pentru organism?
10 motive să consumi nuci în fiecare zi
7 alimente care te ajută să slăbești
Surse video și foto: pexels.com, shutterstock