Regina Maria Antoaneta… nestatornică în pat. Cu cine a făcut cei 4 copii?

Versailles; France – october 14 2018 : Petit Trianon in the MariSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Știm cu toţii povestea morţii Mariei Antoaneta, supranumită „regina exceselor', cea care a provocat neliniştea ce a dus la Revoluţia Franceză şi la înlăturarea monarhiei, în august 1792 și care a sfârșit pe eșafod, decapitată în 1793.

Puţini sunt însă, cei care cunosc misterele ce învăluie paternitatea copiilor pe care Maria i-a dăruit lui Ludovic al XVI-lea. Despe ei inclusiv despre delfinul Louis Charles, moștenitorul tronului francez, se spune că sunt rezultatul aventurii – întinsă pe o perioadă de zece ani – pe care regina Franței avut-o cu contele suedez Axel de Fersen. Istoria a păstrat dovezi ale legăturilor dintre contele de Fersen și familia regală însă se pare că o iubire nebunească s-a născut între acesta și frumoasa regină. Dovezile în sprijinul acestei ipoteze sunt anumite pasaje pasionale ascunse din scrisorile pe care Antoaneta le-a trimis lui Axel de Fersen, conținutul misterios al acestora, în care regina își mărturisea iubirea pentru contele suedez fiind se pare, ascuns sub nume de cod sau scris cu o cerneală invizibilă special preparată pentru ea de alchimistul Cagliostro.

O altă confirmare a paternității reale a copiilor cuplului regal pare să fi fost descoperită într-o notă din conversațiile ducelui de Dorchester cu ducesa de Devonshire, remisă premierului britanic William Pitt și descoperită mult mai târziu, în arhive. Mai mult se pare că de fapt, în realitate blonda arhiducesă Antoaneta, fiica împărătesei Maria Tereza, l-a împins pe iubitul ei, contele de Fersen, să joace un rol decisiv în celebra afacere a colierului (care astăzi ar fi valorat zece milioane de dolari) cumpărat de cardinalul Louis de Rohan și remis falsei contese La Motte-Valois, pentru a ajunge la regină. La fel, unii istorici susțin că dragostea pentru Anoaneta și grija pentru copiii care de fapt erau ai lui, l-a făcut pe contele de Fersen să-și riște chiar propria viață încercând, în 1792, să-i salveze cu orice preț pe Maria Antoaneta și Ludovic al XVI-lea scoțându-i din Parisul cuprins de dezlănțuirea revoluției. Iubitul misterios al Mariei Antoaneta nu a reușit însă să o salveze pe mama copiilor săi și, la un an după teribila noapte de la Varennes, Ludovic al XVI-lea avea să fie dus la ghilotină, urmat de soția sa, lăsând fără răspuns întrebările despre tainica iubire nepermisă.

Foto: 123rf

Citeste și:

O femeie a avut parte de o experiență interesantă pe TINDER

Vrei să știi dacă te iubește cu adevărat? Iată ce trădează felul cum te ia în brațe!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii