Puful de plop – cât de mult rău ne poate face?

Puful de plop este cauza principală a alergiilor de primăvară, spun mulți din noi. Se pare însă că acest lucru este doar un mit. Nu puful de plop provoacă neplăcutele efecte ale alergiilor sezoniere.

De câteva zile aerul este invadat de un puf albicios, care plutește în aer. Privit de la geam, spectacolul particulelor plutitoare fascinează: e ca o ninsoare de primăvară. O ninsoare spre care mulți arată cu degetul când vine vorba despre declanșarea alergiilor sezoniere la copii și adulți. Puful de plop, căci despre el este vorba, nu este cel vinovat, spun alții. Cine are dreptate?

Puful de plop, inamicul primăverii?

Puful de plop, într-adevăr, provoacă o senzație neplăcută atunci când te învăluie. Îți intră în ochi, în gură și poate cauza anumite iritații. Acestea sunt doar din pricina contactului direct cu puful. Peste tot în lume, plopul devine inamicul nr 1 primăvara din acest motiv. Dar și pentru că este un arbore care se înmulțește și crește foarte repede, astfel crescând și cantitatea de puf primăvara. Însă vinovat de apariția alergiilor de primăvară este altcineva. Mai exact, ierburile cu spic cultivate și necultivate, cum este și iarba de gazon, iarba care crește pe marginea drumurilor, în păduri, la care se adaugă cele cultivate. Coincidența este că perioada de polenire a acestora este aceeași cu apariția pufului de plop.

Cum se manifestă alergiile

  • nasul este înfundat;
  • ochii lăcrimează;
  • ochii se pot umfla;
  • buzele se pot umfla;
  • apare tusea seacă;
  • apare respirația greoaie.

Tratamente

Dacă ești o persoană alergică, iar ritmul tău de viață presupune deplasarea zilnică, atunci ai nevoie de tratamente de scurtă durată, cu medicamente procurate din farmacii. Acestea tratează pe moment efectele alergiilor, care vor apărea și anii următori. Pentru un tratament personalizat, vei consulta un medic alergolog. Dacă însă poți jongla cu activitățile zilnice, atunci evită ieșitul dimineața și seara. Acestea sunt momentele de vârf ale manifestării alergiilor. În plus, ține geamurile închise în acest interval. După ce te întorci din oraș, spală hainele.

Citește și: Metode noi și ingenioase de a scăpa de alergii

Foto: Shuttertock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate