Metode noi și ingenioase de a scăpa de alergii
Vremea-i caldă, zilele mai lungi și cheful de plimbare la cote înalte după două luni de izolare. Însă primăvara (chiar și aflată cam la final), este mai degrabă blestemul decât binecuvântarea unora dintre noi. Cum scapi de neplăcerile alergiilor sezoniere? Iată metode noi și ingenioase de a scăpa de alergii:
Pentru persoanele alergice la puf și polen, primăvara este o perioadă a anului foarte neplăcută și incomodă. Numai ochii și nasul unui alergic știu ce au de pătimit… Și cât de greu este de trăit cu particulele microscopice de polen pe care vântul le ia și le ține suspendate în aer. Polen care provoacă reacții chimice și eliberare de histamine, reponsabile de mâncărimi, roșeață, strănut și nas care curge. Din cauza scurgerii secrețiilor nazale în partea din spate a gâtului este posibilă și apariția tusei. Simptome suplimentare tipice pentru alergii ar mai fi durerea de cap și oboseala. Uite cum să te ajuți dacă te lupți cu alergia sezonieră la polen.
Curăță periodic ochii
În cazul în care ochii sunt cei care suferă cel mai mult din cauza mâncărimii, iată un truc. Diluează într-o sticluță șampon pentru bebeluși (fără lacrimi) cu apă. Ori de câte ori te-ai expus la polen, curăță ochii (mai exact genele) cu o dischetă demachiantă sau o periuță pentru rimel curată, înmuiată în această soluție. În acest fel vei îndepărta microparticulele de polen care rămân „prinse' de gene și irită ochii.
Nu folosi creme de față lipicioase
Atunci când te machiezi evită folosirea cremelor hidratante lipicioase sau a fondului de ten cremos. Nici purtarea genelor false nu este recomandată. Și unele și celelalte sunt medii la care polenul aderă foarte bine.
Poartă ochelari de soare și pălărie
Chiar dacă ambele accesorii sunt potrivite vremii însorite, poartă-le și dacă este înnorat, dacă ești o persoană alergică la puf și polen. Într-o zi înnorată sau după o furtună, cantitatea de polen din aer este chiar mai mare decât în zilele însorite.
Schimbă-ți hainele imediat ce ajungi acasă
Hainele pe care le porți afară pot fi purtătoare de polen, pe care îl aduci mai apoi în casă. Chiar vrei să te chinuiești în continuare? Dă jos hainele, pune-le la spălat și fă un duș pentru a elimina polenul de pe piele și din păr.
Foto: 123rf
Citeste și:
TOP Afrodisiace: 5 alimente care-ți îmbunătățesc libidoul
Nu te relaxa prea tare: noi sfaturi pentru evitarea infectării cu coronavirus
Slăbit rapid! Adaugă cât mai multe fibre în alimentație! Vezi de unde!