(P) Cât costă un implant dentar?

Problemele dentare sunt printre cele mai frecvente în rândul populaţiei adulte, însă, din păcate, starea de sănătate a dinţilor este şi cea mai neglijată.

Teama de durere, frica de stomatolog şi necunoscutele legate de costurile intervențiilor dentare sunt câteva dintre cauzele care îi ţin pe români departe de cabinetele dentiştilor. Din aceste motive un număr mare de pacienți îşi pierd prematur dinții. Din fericire procedurile stomatologice sunt avansate, deci dantura pierdută, indiferent de cauză şi motiv, poate fi înlocuită cu implanturi dentare. În rândurile următoare ne-am propus să nu lăsăm necunoscutele să ne domine deciziile, de aceea vom descoperi cât costă un implant dentar. Așa orice pacient, ce dorește o astfel de intervenție poate tăia de pe lista motivul legat de preţuri. 

Primul şi cel mai important pas este de a trece pragul cabinetului medicului stomatolog, de a face o evaluare şi de a întocmi un plan. O consultaţie în cabinetul specialistului costa 100 lei. În această etapă se evaluează starea de sănătate a danturii şi, împreună cu stomatologul se întocmește un plan legat de realizarea unui implant dentar. Dacă ați decis că cea mai bună măsură, trebuie să ştii că rata de succes a unei intervenții de acest tip este de 98%, deci nu vă trebuie să îţi faci griji legat de acceptarea implantului. Este important  să comunici cu medicul dentist şi să descoperi toate detaliile, cu privire la vindecare, îngrijire ulterioară, dar şi ce măsuri ve lua pe durata intervenției, astfel vei știi la ce să te aștepți, iar intervenția se va desfășura fără evenimente neplăcute.

Implant dentar etape

Prima etapă a intervenţiei presupune inserția efectivă a implantului dentar, operaţiune care costă 2200 lei. Această procedură include operația efectivă  și inserarea următoarelor piese: implant dentar, şurub de acoperire, șurub de vindecare și bont protetic.

A doua etapă, realizată la aproximativ 3 – 6 luni după prima, intervenţie (perioada este influenţată de zona supusă lucrării) este de montarea capelor de vindecare sau a gingiva formelor. Operaţiunea costă 100 lei/implant.

Ultima intervenţie, se realizează la o săptămână sau două  de la montarea capelor de vindecare, presupune realizarea coroanelor dentare. Aici costurile  variază, în funcție de tipul de coroană dentară selectata de pacient. Cele mai frecvente tipuri de coroane dentare sunt :

  • Coroană total fizionomică CrCo/ceramică  ce are capă metalică acoperită în întregime de componente ceramică, costul acesteia este de 700 lei
  • Coroană Zirconiu-ceramică Eco-Line model ce are capă de zirconiu acoperită de ceramică Ivoclar, preţul acestui model este de 800 lei.
  • Coroană Zirconiu-ceramică Multilayer, model cu capă de zirconiu acoperit de mai multe straturi de ceramică Ivoclar. Costul pentru acest tip de coroană este de 1000 lei.
  • Coroană Zirconiu Anatomic, este un tip de coroană rezistentă cu zirconiu frezat anatomic și cu finisaje din ceramică Ivoclar. Costul pentru aceasta este de 1200 lei.

La un calcul simplu putem înţelege că în urma evaluării şi a celor trei etape de inserare şi montare a unui implant dentar costurile variază între 3100 lei şi 3600 lei. În multe cabinete există şi soluţii variate de rate, deci chiar şi pacienţii cu venituri limitate pot realiza o astfel de intervenţie şi se pot bucura de o viaţă normală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial