Prof. univ. dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea: „Noi suntem pe acest pământ o minune”

Profesorul academician neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea este un nume important în domeniul neurochirurgiei românești. Acesta vorbește în mod constant despre importanța pe care trebuie s-o acordăm sănătății creierului, astfel încât acesta să „funcționeze' optim cât mai mult timp.

Invitat în cadrul emisiunii „V de la Voicu', de la Antena 3, academicianul Alexandru Vlad Ciurea a detaliat acest subiect: „Noi suntem pe acest pământ o minune, creierul nostru este o minune. Trebuie să avem grijă și să ne bucurăm de el și să fim veșnici tineri și ferice', a spus acesta.

Referitor la afecțiunile neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson, specialistul a subliniat importanța consultului, încă de la primele simptome.

„Din nefericire, acest tăvălug care se întâmplă în creier, acesta merge foarte repede. Tot din nefericire, oamenii nu ajung imediat la doctor: ai uitat ceva, nu-i nimic, trece. La primele semne, când constați că ceva s-a întâmplat, atunci trebuie să mergi la doctor. În momentul de față, în lumea savanților, neurologii știu foarte bine ce au de făcut și știu exact cum să diagnosticheze, imagistica cerebrală vede perfect ce s-a întâmplat, iar la primele semne trebuie intervenit.'

Dr. Alexandru Vlad Ciurea: „Trebuie să-i asigurăm creierului mentenanță'

Medicul a vorbit și despre momentele în care creierul funcționează la capacitate maximă. Se întâmplă între 10 și 12 dimineața și între 16 și 18 după-amiaza.

Conform medicului neurochirurg, trebuie să avem grijă ca creierul să primească:

  1. Aer, cât mai curat
  2. Apă, cu vârsta apă cât mai alcalină
  3. Exercițiu fizic – 20% din oxigerul din plămâni se duce în creier. Trebuie să încetăm să mai fim sedentari.
  4. Mâncare ușoară, dieta mediteraneeană. Fără dulciuri, zahăr, grăsimi, pâine,
  5. Socializare, nu izolare.
  6. Și alimentație care îi place, precum ciocolata, fructele, semințele, fructele de pădure, peștele, carnea de curcan.
  7. Muzică
  8. Dans

La sfârșitul zilei, spune specialistul, trebuie să-i programăm creierului o „prăjiturică'. „De exemplu, eu mă gândesc că în acest weekend mă duc la schi la Brașov, și numai la asta mă gândesc. Este fantastic pentru mentenanța cerebrală.'

Citește și: Ce să faci când te lovești la cap

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate